Σε έναν μήνα βγαίνει στην αγορά η μπύρα «Φονιάς» της Σαμοθράκης

13:58 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έναν περίπου μήνα αναμένεται να βγει στην αγορά η πρώτη μπύρα που ετοιμάζεται να παρασκευάσει η νεοσύστατη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης.
Η ξανθοκόκκινη μπύρα «Φονιάς», που πήρε το όνομά της από τον μεγαλύτερο καταρράκτη του νησιού, θα ξεκινήσει να σερβίρεται σε καταστήματα της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σύντομα, σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των παραγωγών της, θα πλασαριστεί σταδιακά και στις άλλες πόλεις του Έβρου, της Θράκης και της βόρειας Ελλάδας.

Η διάθεση θα γίνεται σε περιορισμένες ποσότητες, αναλόγως της δυναμικής της παραγωγής που θα αναπτύσσει η μονάδα, οι ιδιοκτήτες της οποίας επισημαίνουν ότι «ποντάρουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα». Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, η κόρη του ερασιτέχνη ζυθοποιού Θανάση Αποστολάκου, Μαργαρίτα Αποστολάκου, το εγχείρημα ξεκινά από δύο οικογένειες με καταγωγή από την Αθήνα, οι οποίες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο νησί, μετά από 30 χρόνια που το επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Η Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και η παραγωγή της, όταν η μονάδα θα φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη, υπολογίζεται ότι θα φτάνει τις 100.000 φιάλες ετησίως. Εκτός από την πρώτη ετικέτα pale ale μπύρας, με την οποία θα βγει στην αγορά, οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να συνεχίσουν με την παραγωγή άλλων δύο-τριών τύπων μπύρας. Αναφερόμενη στο εγχείρημα που ξεκινά η οικογένειά της στη Σαμοθράκη, η Μαργαρίτα Αποστολάκου σημείωσε ότι η υλοποίησή του «γίνεται σε δύσκολους καιρούς», δήλωσε ωστόσο αισιόδοξη για την εξέλιξη και την πορεία του. «Επενδύουμε στην εξαιρετική ποιότητα του νερού της Σαμοθράκης, που θα αποτελεί το κύριο συστατικό της μπύρας», σχολίασε η ίδια, υπογραμμίζοντας πως «η μικρή παραγωγή της μονάδας θα απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν τις νέες γεύσεις της “φρέσκιας”, μη παστεριωμένης μπύρας».
Keywords
Τυχαία Θέματα