Τρίκαλα: Φάρμακα σε ανασφάλιστους στον Δήμο Φαρκαδόνας

13:56 21/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε σήμερα στον Δήμο Φαρκαδόνας η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Κοσμά, με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, από 1η Αυγούστου οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι δικαιούνται μηδενικής συμμετοχής στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Η ένταξη των ωφελούμενων στη συγκεκριμένη διαδικασία

θα διασταυρωθεί από τα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια, μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του συστήματος ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι του Δήμου Φαρκαδόνας θα μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο, κάθε Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως και τη μια το μεσημέρι, προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Το σχετικό έντυπο της αίτησης, οι κατηγορίες των δικαιούχων καθώς και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά έγγραφα έχουν ήδη αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του Δήμου Φαρκαδόνας (www.farkadona.gr) ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται και στο τηλέφωνο 2433350052, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα