Κέρκυρα: Γόρδιος δεσμός το αποχετευτικό των νέων εργατικών κατοικιών

13:53 21/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένουν στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη οι δικαιούχοι οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούν απο τα σπίτια τους αν δεν βρεθεί άμεση λύση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ εκρποσωπώντας τους δικαιούχους ο Σπ. Μαρκάτης επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες είναι απογοητευμένοι απο τη στάση του δήμου και δεν περιμένουν τίποτα απο την σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Ο Βουλευτής Κώστας Παυλίδης
Παράλληλα,
Σήμερα ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης προκάλεσε

σύσκεψη μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και του εργολάβου που είχε κάνει τη μελέτη για το αποχετευτικό ώστε να διευκρινιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα από την κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Η σύσκεψη γίνεται αυτή την ώρα. Ο βουλευτής επαναφέρει προς εξέταση και τη λύση της κατασκευής στεγανών βόθρων για να λυθεί το θέμα της αποχέτευσης, που είναι το πιο δύσκολο, όμως γνωρίζει ότι αυτή τη λύση ήδη έχει απορρίψει ο ΟΑΕΔ.
Ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γουλής δηλώνει ότι η υπηρεσία του βοηθά σε κάθε περίπτωση αλλά εκτιμά ότι δεν υπάρχει λύση βραχυπρόθεσμη. Ως ρεαλιστικό στόχο, θεωρεί να γίνει η δημοπράτηση μέσα στο επόμενο εξάμηνο, για την ανάδειξη εργολάβου που θα κατασκευάσει το έργο σύνδεσης των εργατικών κατοικιών με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Σήμερα πάντως αναμένει να διαμορφωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εργαστεί η κάθε υπηρεσία και στη συνέχεια θα αποτυπωθεί σε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και το ΟΑΕΔ.
Το Εργατικό Κέντρο
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη και την κατάληψη των σπιτιών από τους δικαιούχους, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δηλώνει απερίφραστα την αμέριστη στήριξή του και παράλληλα καταδικάζει για πολλοστή φορά την αδιαφορία των κεντρικών και τοπικών αρχών η οποία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ο εμπαιγμός και η οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι, δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή τους, όλα αυτά τα χρόνια. Απαιτούμε από το Αρμόδιο Υπουργείο, την Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ και το Δήμο Κέρκυρας να αναλάβουν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν για αυτήν την κατάντια και να επιλύσουν άμεσα ένα ζήτημα που δε θα έπρεπε καν να υφίσταται.
Ανακοίνωση ΛΑΕ
Οι δικαιούχοι δεν ανέχονται πια να γίνονται μπαλάκι των υπηρεσιών, του κράτους, του Δήμου, των βουλευτών, και απαιτούν άμεση λύση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΕ. Μετά από περίπου πέντε χρόνια καθυστερήσεων και κοροϊδίας, απαιτούν την άμεση παράδοση των κατοικιών, και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάληψη.Να σημειώσουμε ότι είναι πλέον διάχυτο το ερώτημα που εκφράζουν οι δικαιούχοι, μήπως έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα από τον κωδικό του έργου λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και γι αυτό το εργοτάξιο έχει σταματήσει. Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι διότι, εάν έχουν αναλωθεί τα χρήματα για άλλες υποχρεώσεις, αυτό είναι έγκλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα