Τρίκαλα: Έκλεισε η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ατλάντικ»

11:18 30/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο χώρος του παλαιού σούπερ μάρκετ Ατλάντικ στα Τρίκαλα σταμάτησε στις 27 Οκτωβρίου να λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων, όπως είχε αρχικά (με την έναρξη δηλαδή της αντίστοιχης λειτουργίας του) συμφωνεί μεταξύ του δήμου Τρικκαίων και του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι πρόσφυγες που παρέμειναν στα Τρίκαλα φιλοξενούνται σε διαμερίσματα εντός αστικού ιστού, τριάντα πέντε

(35) τον αριθμό. Εκκρεμεί η ενοικίαση και άλλων διαμερισμάτων, καθώς εξαρχής είχε δηλωθεί ότι στα Τρίκαλα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων σε εβδομήντα (70) διαμερίσματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και αναφέρθηκε σε εκείνες τις… παραφωνίες που εκφράστηκαν στο παρελθόν, στην πρώτη και δεύτερη φάση φιλοξενίας (στο κλειστό της Μπάρας και στο Φρούριο δηλαδή) επισημαίνοντας: «Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω, θα δει όλους αυτούς που ξεσηκώθηκαν «για να μην αλλοτριωθεί η πόλη», «για να μην μας κλέψουν», «μην μας βιάσουν τις κόρες και τις γυναίκες», «μην μας πάρουν το Φρούριο οι Άραβες!». Και δεν ήταν μόνον γείτονες, των οποίων τη μικρή φοβία θα μπορούσα να καταλάβω, κυρίως λόγω της άγνοιας. Ήταν άνθρωποι που έμεναν μακριά, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι κα. Θα δει όμως και τη μεγάλη πλειοψηφία, την Τρικαλινή κοινωνία, το Δημοτικό συμβούλιο, τους επίσημους φορείς, τις συλλογικότητες, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν ανθρώπους που χρειάστηκαν τη βοήθειά μας. Και την δέχτηκαν απλόχερα, σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Αυτά είναι τα Τρίκαλα και έλαμψαν για μία ακόμη φορά σε όλη την Ευρώπη!»

Keywords
Τυχαία Θέματα