Τρίκαλα: Διήμερο Φεστιβάλ περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ

13:00 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερο Φεστιβάλ περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ φιλοξενεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή στη Φύση “Καλλιστώ” και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, ο οποίος και παραχώρησε τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν. Οι επισκέπτες

του Φεστιβάλ, με δωρεάν είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έξι ντοκιμαντέρ, ελληνικής και ξένης παραγωγής, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα ήταν υποψήφια για όσκαρ. Στόχος της πρωτοβουλίας του Μουσείου, σε συνεργασία με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, είναι να προωθήσει μηνύματα σε σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του. Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των προβολών (ώρες 6-8.30 μ.μ.) την Παρασκευή 29 Ιουλίου περιλαμβάνει τα ντοκιμαντέρ “Στη γη των αρπακτικών” (σκηνοθεσία Νικόλαος Βεζυργιάννης), “Ανεμοδαρμένες πτήσεις” (σκηνοθεσία Δάφνη Τόλη) και “Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια” (σκηνοθεσία Λώρα Μαραγκουδάκη), ενώ το Σάββατο 30 Ιουλίου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ “Τα μονοπάτια της ομορφιάς: Βάλια Κάλντα, το καταφύγιο της Αρκούδας” (σκηνοθεσία Διονύσης Πετρουτσόπουλος), “1000 miles” (σκηνοθεσία – παραγωγή Βασίλης Κεχαγιάς, Γιάννης Βαλτής) και “Ταξιδιάρικα πουλιά” – Le peuple migrateur (σκηνοθεσία Ζακ Περέν, Ζακ Κλιζό, Μισέλ Ντεμπά).

Keywords
Τυχαία Θέματα