Βόλος: Εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφαλείας (ISPS) στο λιμάνι

12:22 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα πολύ σημαντικό έργο, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφαλείας (ISPS) στο λιμάνι του Βόλου, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ, εγκαινιάστηκε σήμερα στις 11 το πρωί, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Όπως τόνισε η κα Χρυσοβελώνη, το έργο αυτό αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο διεθνή ανταγωνιστικό χώρο των θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας και είναι το πιο σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη. O Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ, στοχεύοντας στην προσέλκυση

ακόμη μεγαλύτερου έργου στο λιμάνι του Βόλου, θέτει σε λειτουργία ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας για όλα τα φορτία, οχήματα και επιβάτες, που αφορούν τη διακίνηση από και προς χώρες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ενώ παρών ήταν και ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Queen Victoria που έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι το θέμα της ασφάλειας είναι ζητούμενο στις μέρες μας. «Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε ότι θα υπάρχει έλεγχος επιβατών των κρουαζιεροπλοίων αλλά και των φορτηγών πλοίων». Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ζήτησε να παραχωρηθεί το λιμάνι στην τοπική κοινωνία και να «έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουμε και εμείς και να συμβάλλουμε και να ανοίξουμε τα φτερά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα