Π. Κολοκοτσάς: Νόμιμη η διαδικασία του διαγωνισμού για εκχώρηση του ΚΔΑΥ

15:06 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νόμιμο της διαδικασίας του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για την εκχώρηση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε ιδιώτη, υπερασπίστηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού στα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσάς, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Π. Μυλωνάς, το στέλεχος του φορέα, Θ. Κάρδαρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ν.Τσίπηρας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε στη ζοφερή εικόνα που χαρακτηρίζει το δήμο από οικονομικής άποψης και την αβέβαιη προοπτική του,

λόγω των νέων οφειλών και οικονομικών υποχρεώσεων, υποστήριξε -για το επίμαχο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ανακύκλωσης- πως η διενέργειά της από το φορέα του δήμου ήταν ασύμφορη, καθώς, τα έσοδα ήταν μεγαλύτερα από τα έξοδα.

Στους λόγους που επικαλέστηκε ο κ.Κολοκοτσάς ότι οδήγησαν στο να είναι η ασύμφορη η συγκεκριμένη διαδικασία, ξεχωρίζουν η έλλειψη προσωπικού, το οποίο είναι στα όρια της συνταξιοδότησης, ενώ, αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις εργαζομένων με προβλήματα υγείας και εργασιακής συμπεριφοράς.

Κατά τούτο, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή για το δήμο ήταν να εκχωρηθεί η ανακύκλωση σε ιδιώτη, ο οποίος έδωσε 100% έκπτωση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μυλωνά, ο οποίος υποστήριξε ότι, κάθε χρόνο η παραγωγή ανακυκλώσιμου υλικού μειωνόταν μαζί με τον αριθμό του προσωπικού, αναφέροντας ότι το ωράριο λειτουργίας δεν επαρκούσε και πως όλες οι προσπάθειες για πρόσληψη προσωπικού έπεφταν στο κενό, ενώ, τόνισε ότι δόθηκαν προσφορές από τρεις εταιρίες και όχι μόνο από μία.

Ο κ. Κάρδαρης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο στην παραχώρηση της ανακύκλωσης σε ιδιωτική εταιρεία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος Ζακύνθου αποτελούσε την εξαίρεση στο κανόνα της αυτοδιοίκησης πανελλαδικά διατηρώντας την ανακύκλωση, ενώ, άλλοι δήμοι την έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτες αρκετά χρόνια πριν.

Τέλος, ο κ. Τσίπηρας επανέλαβε ότι το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που κατατέθηκε στην περιφέρεια είναι η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο και ότι ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» δεν έχει καλή ενημέρωση για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα