Τίτλοι Περιφέρειας 12-10-2016 (audio)

15:06 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι από τον χθεσινό σεισμό που είχε επίκεντρο τη Ναύπακτο. Το μικρό εστιακό βάθος ήταν η αιτία που έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία.

Φλώρινα

Την πρόταση για μεγάλες κινητοποιήσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά της Φλώρινας, κατέθεσε χθες το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

που βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας.

Βόλος

Φριχτό θάνατο είχε 34χρονος Αλβανός, πατέρας δύο παιδιών στις Σταγιάτες. Ζαλίστηκε ή παραπάτησε, και έπεσε μέσα σε δεξαμενή περίπου ενός τόνου στην προσπάθειά του να την καθαρίσει.

Καστοριά

Συντονιστική επιτροπή διεκδίκησης για τα ανταποδοτικά του αγωγού φυσικού αερίου συστάθηκε στη συνέλευση των κατοίκων Κορησού, Λιθιάς και Βασιλειάδας. «Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, δε θα περάσει ο αγωγός από την περιοχή μας» λένε οι κάτοικοι.

Λάρισα

Τέλος Οκτωβρίου αποφασίζουν οι αγρότες για τη διεξαγωγή αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο πλαίσιο σύσκεψης που θα γίνει στη Νίκαια από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Πύργος

Πορεία διαμαρτυρίας, στους δρόμους της Μυρσίνης Λεχαινών έκαναν σήμερα 35 πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας, προκειμένου να αλλάξει το είδος φαγητού το οποίο τους προσφέρεται, από την εταιρεία τροφοδοσίας.

Σάμος

Τη δέσμευση για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες έλαβαν οι φορείς της Σάμου στη σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου.

Καρδίτσα

Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και καταγγέλλει ομόφωνα την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας να διαθέσει εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμπλήρωση ωραρίου στα Δημόσια ΙΕΚ.

Ορεστιάδα

Δεν περιλαμβάνεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στις λίστες των Ειρηνοδικείων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Νέας Ορεστιάδας η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Έβρου, Σοφία Ταλιαντζή.

Καλαμάτα

Ένοχη για πλαστογραφία, απιστία σχετική με την υπηρεσία και απάτη κατ΄εξακολούθησιν, κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία και κολλούσε παράτυπα ένσημα στα παιδιά της.

Τρίπολη

Άμεσα αρχίζει από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία η εφαρμογή του προγράμματος σίτισης σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Το πρόγραμμα «Διατροφή» εγκρίθηκε ήδη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και η διαδικασία λειτουργίας του ξεκινά άμεσα.

Αιγαίο

Ψηφιοποιημένο μαστογράφο απέκτησε το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, θωρακίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας στον αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Χανιά

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων, ως «Πόλη 12 Αστέρων», συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, διοργανώνοντας από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου σειρά δράσεων, που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα της, «Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες: σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση».

Κοζάνη

Την ενεργοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής Κοζάνης, όπου τα κυριότερα έργα υποδομής είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το 1999, συμφώνησαν ο Δήμος Κοζάνης και η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ..Στόχος είναι, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης και των υπολειπόμενων έργων, η εγκατάσταση των πρώτων επιχειρήσεων να γίνει σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Κομοτηνή

Φορέας ανάπτυξης και προαγωγής των τοπικών προϊόντων και των περιφερειακών επιχειρηματικών δράσεων η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» διοργανώνεται για 24η φορά στην Κομοτηνή, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Ρόδος

Στη Ρόδο βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Μεγάλης Βρετανίας, BULWARK L15, μετά από άσκηση στην Αλβανία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μεταφέροντας 625 άτομα πλήρωμα και πεζοναύτες, που επέλεξαν το νησί μας για την ολιγοήμερη ξεκούρασή τους.

Κέρκυρα

Αρχίζει σήμερα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμός Χορωδιών Κέρκυρας. 24 χορωδίες από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, θα συναντηθούν στην Κέρκυρα, από σήμερα μέχρι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Σέρρες

«Το Μάθημα» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, που ανεβάζει η ομάδα θεάτρου ΔΕΝ, φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. ΕΡΤ Σερρών

Καβάλα

Την τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου θα τιμήσει ο Δήμος Καβάλας στη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα