Χανιά: Επανασύνδεση ρεύματος μετά από παράσταση διαμαρτυρίας από αγρότες και εμπόρους (audio)

15:06 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην επανασύνδεση του ρεύματος σε συμπολίτη μας θα προχωρήσει η ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, μετά από παρέμβαση που έκαναν νωρίς σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της επιχείρησης στα Χανιά, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τη διοίκηση της ΔΕΗ, όπου συμφωνήθηκε, επίσης, διακανονισμός

του ποσού οφειλής.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα σε συνάδελφό τους, αν και είχε όλα τα δικαιολογητικά, ώστε το προηγούμενο διάστημα να μπορεί να κάνει διακανονισμό, εν τούτοις λόγω κάποιας κακής συνεννόησης με την ΔΕΗ, εξακολουθούσε μέχρι και σήμερα να μη έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως είπε ο κ. Βουρλάκης, «ο συνάδελφός μας θα αποκτήσει και πάλι ηλεκτρικό, για να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά την μικρή του επιχείρηση, που διατηρεί σε χωριό του νομού μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ Χανίων, αναφέρθηκε στην τραγική, όπως είπε, οικονομική κατάσταση των αγροτών, που τους αναγκάζει να μην είναι συνεπείς με τις οφειλές τους.
Ο κ. Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει η Ομοσπονδία το επόμενο διάστημα για τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Υπάρχει, όπως είπε, συντονισμός με τους αγρότες από την υπόλοιπη Κρήτη και αντιπροσωπεία αγροτών από τα Χανιά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που καλούν Αγροτικοί Σύλλογοι του Ηρακλείου την Παρασκευή 21 Οκτώβρη, κατά την διάρκεια που επισκέπτεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον Νομό. Θα πάρουν, επίσης, μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από εργατικά σωματεία των Χανίων στις 17 Οκτώβρη στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρεται ακόμη : «Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι θα δουν να κουτσουρεύονται κι άλλο οι ενισχύσεις τους αφού με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων θα αποχαρακτηριστούν 30.000 στρέμματα πανελλαδικά με ένα με ένα μεγάλο κομμάτι να αφορά και την Κρήτη.
Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι με τους αγώνες μας έχουμε αποτελέσματα όπως φέτος που αναγκάστηκε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των μπλόκων να δεχθεί έστω και κουτσουρεμένο αφορολόγητο στο εισόδημα αλλά και στην πράσινη ενίσχυση και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις 12000€ ενώ πριν τα μπλόκα ήταν αδιάλλακτη για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Υπήρξε ρύθμιση για σταμάτημα των αγροτοδικείων ως κατάκτηση του αγώνα μας. Αν δεν προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας είναι έτοιμοι βεβαίως να τα πάρουν πίσω για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Ήδη έχουμε περιστατικό όπου καλούν αγροτοσυνδικαλιστή σε απολογία για την δράση του στις κινητοποιήσεις του περασμένου χρόνου».
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Σταυριανουδάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα