Τίτλοι Περιφέρειας 26-8-2016 (audio)

15:06 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ρόδος

3 Τούρκοι εκπαιδευτικοί εμφανίστηκαν στην υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου του λιμανιού της Ρόδου και ζήτησαν να τους χορηγηθεί Visa για την παραμονή τους στην Ελλάδα, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Tην ίδια ώρα, στην Κω, 38 πρόσφυγες διασώθηκαν ξημερώματα ανοιχτά της Αμμόγλωσσας, ενώ

άλλοι 62 εντοπίστηκαν χθες στο κέντρο της πόλης και στο Ζηπάρι.

Φλώρινα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ Πρέσπες 2016, που ξεκινά σήμερα και περιλαμβάνει συναυλίες με Σταύρο Ξαρχάκο, Διονύση Σαββόπουλο και Θάνο Μικρούτσικο, αλλά και ημερίδα για το προσφυγικό την Κυριακή στη Φλώρινα.

Λάρισα

1447 παιδιά στο νομό Λάρισας μένουν εκτός του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς. Πρόκειται για λιγότερα παιδιά από πέρυσι, παρότι φέτος κατατέθηκε μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων .

Κοζάνη

Τη δημιουργία βιοκληματικού πάρκου, στεγασμένης λαϊκής αγοράς και κατασκευής δρόμου, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων η τελική πρόταση της σύμβασης παραχώρησης, που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ, για την αξιοποίηση του ανενεργού σιδηροδρομικού σταθμού.

Κέρκυρα

Προγραμματική σύμβαση της ΠΥ, του Δήμου της Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη σύνταξη οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης της παλιάς πόλης της κέρκυρας έχει υπογραφεί πριν δύο χρόνια αλλά δεν έχει παραδοθεί. Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος του νησιού μετά το περιστατικό της φωτιάς στη Λευκάδα και το σεισμό στην Ιταλία.

Ιωάννινα

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ κύκλωμα που ενέχεται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης, και χασίς. Όπως έδειξαν οι έρευνες το κύκλωμα δρούσε σε Καλαμάτα και Άρτα, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για συνεργασία με έγκλειστους σε φυλακές μεταξύ των όποιων και των Ιωαννίνων.

Καρδίτσα

Ανοιχτή σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και Συλλόγους του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα για τη καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για το συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποφάσισε το εργατικό κέντρο Καρδίτσας

Πάτρα

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της 14ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια η Φλόγα θα μεταφερθεί στην πλατεία Γεωργίου, όπου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση.

Πύργος

Με στόχο την ενημέρωση των προσφύγων για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε αυτήν, διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία το συνέδριο με τίτλο «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα απευθύνει αύριο ομιλία η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Ηράκλειο

Το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός του διαγωνισμού καταδύσεων από ύψος 16 μέτρων, στη λίμνη του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, σε ένα διήμερο εκδηλώσεων που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κρήτη. Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες καταδύτες από ευρωπαϊκές χώρες.

Τρίπολη

Νέα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης στην Αργολίδα με τους δράστες να μηχανεύονται σενάρια και να εμφανίζονται ως αξιωματικοί υπηρεσίας για να πείσουν τα θύματά τους και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Ελληνική Αστυνομία.

Βόλος

Ενέργειες για να λειτουργήσει το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο γίνεται από τη διεύθυνση Β’ θμια Εκπαίδευσης και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

Καβάλα

Μετατροπή του παλιού νοσοκομείου Καβάλας σε ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού σε συνεκμετάλλευση με το δημόσιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Αιγαίο

Περισσότεροι από 150 επιβάτες που είχαν ταξιδέψει αυθημερόν από τη Μυτιλήνη για το παζάρι στο Αϊβαλί της Τουρκίας, ταλαιπωρήθηκαν πέντε και πλέον ώρες καθώς το πλοίο Aysegul που τους μετέφερε υπέστη βλάβη σε μια από τις κύριες μηχανές του.

Χανιά

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία διοργανώνει ροκ συναυλία σήμερα Παρασκευή, στις 21:00 στο προαύλιο χώρο του Γυαλί Τζαμί στο Ενετικό λιμάνι. Σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή τροφίμων και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα εξαρτήσεων.

Καλαμάτα

Μια νύχτα με διαρκή λειτουργία των καταστημάτων , εξαιρετικά χαμηλές τιμές και πληθώρα πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, θα είναι η «4η Λευκή Νύχτα¨που διοργανώνει αύριο (Σάββατο), ο δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και καλλιτέχνες της πόλης από τις 8 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ζάκυνθος

Θέαμα που κόβει την ανάσα προσέφεραν στους λουόμενους της παραλίας του «Ναυαγίου» οι 36 base jumpers, που βρέθηκαν στη Ζάκυνθο από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου και έκαναν 216 άλματα με αλεξίπτωτο.

Κομοτηνή

Ένα «φτωχό» καλοκαίρι έζησαν οι τουριστικοί πράκτορες της Κομοτηνής καθώς η πτώση στην κίνηση αγγίζει το 60%. Όλοι, ακόμη και οι Σύλλογοι, ενδιαφέρονται μόνο για τις ημερήσιες εκδρομές υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Σέρρες

Τριήμερες εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς διοργανώνονται στην Αμμουδιά, 27 με 29 Αυγούστου, ενώ παραδοσιακή λαϊκή βραδιά με την επωνυμία «Στρυμονιώτικα», διοργανώνεται το Σάββατο 27 Αυγούστου, στο Στρυμονικό.

Keywords
υπουργείο παιδείας, ειδήσεις, visa, ελλαδα, φλώρινα, κοζανη, ΟΣΕ, ελασ, καλαματα, θεσσαλονικη, πατρα, ολυμπια, κρητη, ιεκ, μυτιληνη, κεθεα, αριαδνη, ροκ, καλοκαιρι, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, σεισμος κρητη, Καλή Χρονιά, κερκυρα, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, φλώρινα, χωρες, αρτα, αστυνομια, δωρεαν, ιεκ, ιταλια, κεθεα, λευκαδα, υπουργείο παιδείας, υψος, φλογα, ωρα, αρχαια, αριαδνη, αρχαια ολυμπια, βραδια, βραδυ, γεγονος, γεωργιου, γινεται, γυαλι, διευθυνση, δημος, δημοσιο, διημερο, εκθεση, εκπαιδευση, ελασ, ελληνικη αστυνομια, εβδομαδα, ενημερωση, ερευνες, ευρωπη, ζακυνθο, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσια, μηχανες, ομιλια, κινηση, λευκη, λειτουργια, νυχτα, ξενοδοχειο, ξημερωματα, παιδια, παζαρι, πλοιο, πρεσπες, ροκ, σαββατο, συνεχεια, συνταξη, σια, συλλογοι, υπουργος παιδειας, φεστιβαλ, φορα, ωρες, εκδρομες, φυλακες, υπουργειο, κυριακη, θεματα
Τυχαία Θέματα