«Κλειδώνει» η εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση της εξαγοράς του Ομίλου Μαρινόπουλου από τον Όμιλο Σκλαβενίτη ύστερα από την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου από τις τράπεζες Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.

Η επόμενη πρόκληση είναι να δεχθούν οι πιστωτές σε ποσοστό 60% το σχέδιο εξυγίανσης,

όπως και το Πρωτοδικείο που θα κληθεί να επικυρώσει την συμφωνία. Επισημαίνεται ότι η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα ελέγχεται σε ποσοστό 100% από τον Σκλαβενίτη, ενώ οι τράπεζες μέσω option αγοράς θα είναι σε θέση να εξαγοράσουν το 15% αυτής.

Σημειώνεται ότι το δάνειο που θα δοθεί ανέρχεται στα 360 εκατ. ευρώ και θα δοθεί με ευνοϊκό επιτόκιο. Τα 320 εκατ. από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των προμηθευτών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η συμφωνία οι προμηθευτές με απαιτήσεις άνω των 100.00 ευρώ θα αποδεχθούν μείωση των απαιτήσεων τους στο μισό ενώ οι προμηθευτές με μικρότερες απαιτήσεις θα αποζημιωθούν στο ακέραιο. Οι υποχρεώσεις προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα εξοφληθούν ολοκληρωτικά αλλά με καθεστώς δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρινόπουλος διατηρεί 367 καταστήματα, ενώ απασχολεί 12.500 εργαζόμενους οι οποίοι προβλέπεται να απορροφηθούν στην νέα εταιρική δομή.

Το άρθρο «Κλειδώνει» η εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα