Τίτλοι Περιφέρειας 24-10-2016 (audio)

15:16 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Αιγαίο

Επεισόδια, φωτιά, και εκτεταμένες ζημιές εκδηλώθηκαν το πρωί στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να καούν τα οκτώ από τα 12 κοντέινερ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου.

Ιωάννινα

Νέα καθίζηση σημειώθηκε στα Δολιανά του Δήμου Πωγωνίου, λίγο έξω από το Καλπάκι, σε ιδιωτική έκταση, η οποία δεν καλλιεργείται, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν πολλά υπόγεια νερά.

Πύργος

Πολλά προβλήματα, για άλλη

μια φορά, αντιμετώπισε ο Ηλειακός κάμπος και ο δήμος Ήλιδας από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια, ενώ αποκλείστηκαν δρόμοι, ακόμα και η Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών, για αρκετή ώρα.

Κομοτηνή

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση και τους υπεύθυνους για τα θέματα της λειτουργίας νέων διοδίων στην Μέστη Ροδόπης οι φορείς και η κοινωνία της Θράκης, οι οποίοι τάσσονται κατά της λειτουργίας των νέων διοδίων προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Φλώρινα

Την αναγκαιότητα πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, υπογραμμίζοντας ότι οι ελλείψεις είναι πολλές -και σε λίγο καιρό ακόμα περισσότερες- με αποτέλεσμα να γίνονται με δυσκολία οι διακομιδές των ασθενών.

Ζάκυνθος

Το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής Καλαμακίου, καθώς παρήλθε η εξάμηνη διορία που είχαν δώσει στη δημοτική αρχή δίχως, όπως υποστηρίζουν, να υπάρξει κάποια λύση.

Κέρκυρα

Τη λύση των στεγανών σηπτικών δεξαμενών για τις Εργατικές Κατοικίες στον Άη Γιάννη θα επαναφέρει προς τον ΟΑΕΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση για τη στέγαση των δικαιούχων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, οι δικαιούχοι συνεχίζουν την κατάληψη στα σπίτια που δικαιούνται.

Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες βράδυ ένα τέταρτο πριν από τις 11, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλαμάτας στην περιοχή των Αρφαρών, κοντά στο χωριό Πεύκο.

Χανιά

Διασωληνωμένη σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, η 62 χρόνων γυναίκα, θύμα πυροβολισμού στον θώρακα από τον 72 χρόνων εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος και συνελήφθη.

Ρόδος

Μήνυση κατά της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, για προσβολή της μνήμης του πατέρα τους, υπέβαλαν τα παιδιά του χειριστή του εκσκαφέα που έχει στοχοποιηθεί ως υπεύθυνος για την εξαφάνιση του παιδιού το 1991 από τη Κω, τόσο από τη Βρετανική Αστυνομία όσο και από την οικογένεια Νίνταμ.

Ικαρία

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος από χτες το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα της Ικαρίας, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο της Βορειοδυτικής πλευράς του νησιού όπου εκτελούνται τα έργα για τον δρόμο Κάλαμος-Νας. Η σκόνη που δημιουργείται προκαλεί βραχυκυκλώματα στο δίκτυο της ΔΕΗ και οι διακοπές ταλαιπωρούν κατοίκους και επαγγελματίες. Η ηλεκτροδότηση όλου του νησιού αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κοζάνη

Να ανακαλέσει την θετική γνωμοδότηση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου ως προς την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο όρος Μπούρινος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου. Η περιοχή είναι προτεινόμενη για ένταξη στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας, στις 9 Νοεμβρίου.

Σάμος

Οργανώνεται ο νέος ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου. Ήδη, οι αμπελουργοί εξέλεξαν το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.

Ορεστιάδα

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η ειδική παραταξιακή συνεδρίαση της «Περιφερειακής Αναγέννησης», στη διάρκεια της οποίας οι 31 εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξης του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη και οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα κληθούν να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ηράκλειο

Έτοιμη για δημοσίευση είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελέτη βυθού που αφορά την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με το σύστημα της ηπειρωτικής χώρας, μέσω καλωδίου.

Βόλος

Στα χέρια των αστυνομικών 22 χρόνων άντρας που είχε διαπράξει ληστείες σε βάρος πέντε γυναικών. Ο δράστης άρπαζε από το λαιμό τους χρυσές αλυσίδες, σπέρνοντας τον τρόμο σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Λάρισα

Τη διεκδίκηση της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Λάρισας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, στην πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Σέρρες

Ξεκίνησε στην περιοχή των Σερρών ο εμβολιασμός των αλεπούδων κατά της λύσσας.

Καρδίτσα

Ακτινίδια θα διανείμει ο δήμος Καρδίτσας στους έχοντες ανάγκη πολίτες, από αύριο Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο κτίριο του πρώην 1ου Λυκείου.

Καβάλα

Για νέες πτήσεις από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και το Μινσκ της Λευκορωσίας ετοιμάζεται το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Μάιο.

Τρίπολη

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS + με θέμα «Απασχόληση: Μία πρόκληση για τη νεολαία- Όνειρα και Πραγματικότητα». βραβεύθηκε το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη μεταξύ επτά χωρών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης.

Keywords
ειδήσεις, εκαβ, χυτα, λύση, οαεδ, συριζα, συλληψεις, μπεν, δεη, unesco, κρητη, νέα, erasmus, κινηση στους δρομους, σεισμος, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κερκυρα, κοζανη, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, φωτια, Ημέρα του παιδιού, κοινωνια, το θεμα, αστυνομια, γυναικα, εθνικη, εκαβ, θεμα, ιωνια, ονειρα, προγραμμα, πτησεις, χθες βραδυ, χυτα, ωρα, αεροδρομιο, βραδυ, γινονται, διαστημα, δημος, δολιανα, δωσει, δικτυο, διορια, δονηση, εργα, επτα, κυβερνηση, κτιριο, ληστειες, λύση, μοσχα, μπεν, νεολαια, οδος, οικογενεια, οκτω, ορος, παιδια, παυλιδης, πεμπτη, πετρουπολη, πευκο, προβληματα, πρωι, πωγωνιου, συζυγο, σπιτια, σχολειο, τμημα, τριτη, φορα, erasmus, κωστας, κυριακη, μελετη, μια φορα, ριχτερ, θεματα, unesco, χερια
Τυχαία Θέματα