Ο Α. Χατζηδάκης πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών

15:00 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), για την περίοδο 2018-2021, αναλαμβάνει ο Άρης Χατζηδάκης, έπειτα από την ψήφισή του από 18, σε σύνολο 19 χωρών-μελών του ECCE. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό του Συμβουλίου, η τέλεση των καθηκόντων του ξεκινά άμεσα, με την εκλογή του.

Η εκλογή του κ. Χατζηδάκη,

ο οποίος μίλησε για το γεγονός στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 64ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ).

Ο νέος πρόεδρος του ECCE Αριστόδημος Χατζηδάκης αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1974 και έχει πολυετή συμμετοχή, ως μέλος και ως 1ος αντιπρόεδρος, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (1981-2009). Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς εκπροσωπήσεις και ήδη από το 1986 συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE).
Το ECCE είναι ένας οργανισμός που δραστηριοποιείται γύρω από ζητήματα σχετικά με την κατασκευαστική βιομηχανία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών οδηγιών και των ευρωκωδίκων που αφορούν την κατασκευή. Λειτουργεί συμβουλευτικά στις εθνικές κυβερνήσεις στα σχετικά θέματα και επιμελείται την ομογενοποίηση των νόμων και των κανονισμών που αφορούν την οικοδομή και την κατασκευή γενικότερα. Επίσης διαμορφώνει οδηγίες για την προώθηση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των πολιτικών μηχανικών.

Μιλώντας για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Άρης Χατζηδάκης αναφέρει: «Η εκλογή μου αποτελεί μία συλλογική διάκριση για το ΤΕΕ και τον ΣΠΜΕ. Αποτελεί αναγνώριση στη συμβολή τους στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα». Ο ίδιος προσθέτει: «θα προσπαθήσουμε να είμαστε δημιουργικοί και να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας, μέσω της τόνωσης του κλάδου, και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

Κατά την 64η Γενική Συνέλευση του ECCE έληξε η θητεία του προέδρου Wlodrimierz Szymczak από την Πολωνία, τον οποίο διαδέχτηκε o Massimo Mariani από την Ιταλία για τα έτη 2016-2018. Τα καθήκοντα του Έλληνα Εκπροσώπου του ΤΕΕ και του ΣΠΜΕ ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα