Τίτλοι από την Περιφέρεια 25-5-2016 (audio)

15:09 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Βόλος

Ανθρώπινη αλυσίδα σήμερα γύρω από το Νοσοκομείο Βόλου από φορείς της περιοχής. 2.000.000 ευρώ διεκδικούνται από το ίδρυμα από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ χθες έγινε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για δίκαιη και αναλογική κατανομή.

Τρίκαλα

Διαμαρτυρίες πολιτών για μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού για διαγνωστικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Τρικάλων. Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο,

που λειτουργεί χωρίς ενδοκρινολόγο, με μόλις έναν ωτορινολαρυγγολόγο, έναν οφθαλμίατρο, ενώ η παιδιατρική μετά βίας λειτουργεί με επικουρικό παιδίατρο.

Πύργος

Ενώπιον του πταισματοδίκη καλούνται να καταθέσουν αύριο ο Δήμαρχος Πύργου και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι πέρσι αποφάσισαν την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο δημοτικό στάδιο που στην συνέχεια μετετράπη σε χωματερή.

Καλαμάτα

Σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου περιοχές της δυτικής Μάνης, με τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους της Καρδαμύλης, των Κιτριών, της Στούπας, του Αγίου Νικολάου, του Κάμπου και αλλού.

Κοζάνη

Παραδόθηκαν χθες στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνης τα πρώτα έξι από τα 14 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, η προμήθεια των οποίων έγινε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Ρόδος

Επαναλειτουργεί με την αφιλοκερδή συμβολή τοπικών μηχανικών και επιχειρηματιών, η γεννήτρια που ηλεκτροδοτεί τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Κω.

Κέρκυρα

Τον οικισμό των Ρομά, στο λιβάδι του Ρόπα, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τρίπολη

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή ο ένας κλάδος της σήραγγας Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως -Καλαμάτας για εργασίες συντήρησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται στον δεύτερο κλάδο της σήραγγας.

Πάτρα

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, τα μισά Περίπτερα και καταστήματα ψιλικών έχουν βάλει »λουκέτο» με τους λαθρέμπορους να τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας το παράνομο εμπόριο καπνού να γνωρίζει άνθιση.

Ηράκλειο

Δέκα έργα διαχείρισης λυμάτων τουριστικών και οικολογικά ευαίσθητων περιοχών της Κρήτης, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό πρόγραμμα του νησιού. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ιωάννινα

Στις Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου εντάσσονται τελικά τα Σύβοτα του Νομού Θεσπρωτίας με βάση το κριτήριο της παραμεθορίου το οποίο και πληροί μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Συβότων.

Ζάκυνθος

Κινηματογραφικού τύπου επίθεση εν κινήσει, με όπλο και τραυματισμό οδηγού αυτοκινήτου στις Βαρρές Ζακύνθου, από άτομο που επέβαινε σε δίτροχο μικρού κυβισμού, με συνεπιβάτη, και το οποίο συνοδευόταν από ένα ακόμα δίτροχο με δύο επιβαίνοντες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, απασχολεί τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ορεστιάδα

Περισσότεροι από είκοσι πολίτες στον Έβρο καλούνται να επιστρέψουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης το ποσό των 900.000 περίπου ευρώ το οποίο έλαβαν ως προνοιακά επιδόματα για σειρά ετών χωρίς να τα δικαιούνται.

Χανιά

Τα Χανιά επισκέπτονται σήμερα τρία κρουαζιερόπλοια με περίπου 6.000 επιβάτες, δίνοντας μια σημαντική τονωτική ανάσα στην τοπική αγορά.

Κομοτηνή

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων βράβευσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Ινώ Παπαδοπούλου, δασκάλα του Τμήματος Ένταξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και τον Μάρκο Αγαπίδη, δάσκαλο στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησαν στην τάξη τους και αφορούσαν στο Προσφυγικό Ζήτημα.

Σέρρες

Τιμητική εκδήλωση για τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου διοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δασκάλων «Εμμανουήλ Παπάς», τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, αύριο Πέμπτη.

Φλώρινα

Το Grand prix στην κατηγορία «αποκατάσταση» στα βραβεία για την πολιτιστική κληρονομιά Europa Nostra, απέσπασε ο παραδοσιακός νερόμυλος Αγίου Γερμανού Πρεσπών, σε τελετή που έγινε χθες στη Μαδρίτη.

The post Τίτλοι από την Περιφέρεια 25-5-2016 (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα