Χανιά: Συνέντευξη του καθηγητή Δ. Ξενάκη για την υπόθεση Ρίχτερ (audio)

14:40 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης θα κληθεί να επικυρώσει την εισήγηση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Ιδρύματος, που συνεδριάζει σήμερα στο Ρέθυμνο προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάκλησης της αναγόρευσης του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου.

Μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή στην Καθημερινή την προηγούμενη εβδομάδα, το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος με δημόσια ανακοίνωσή του, κάλεσε το Τμήμα

πολιτικής Επιστήμης να επανεξετάσει τη θέση του και να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα. Έτσι σήμερα Τετάρτη, το Τμήμα θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, ενώ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι καθηγητές Δημήτρης Ξενάκης και Δημήτρης Κοτρόγιαννος έχουν καταθέσει αίτημα ανάκλησης του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, επισυνάπτοντας μια μακροσκελή αιτιολογική έκθεση όπου αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους δεν αξίζει αυτή η τιμή στον Χάινς Ρίχτερ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ξενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το θέμα θα συζητηθεί στη συνέλευση του Τμήματος, ωστόσο θα πρέπει αντίστοιχα να παρθεί απόφαση και από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, όπως ορίζει ο νόμος. Υπενθυμίζεται ότι η αναγόρευση του κ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία λόγω των όσων αναφέρει στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης, για την άποψή του ότι η Γερμανία δεν χρωστά επανορθώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της κατοχής, αλλά και για την δήλωσή του ότι στρατιώτες των Γερμανών, στη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα, δρούσαν….νόμιμα!

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του καθηγητή Δ. Ξενάκη:

The post Χανιά: Συνέντευξη του καθηγητή Δ. Ξενάκη για την υπόθεση Ρίχτερ (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα