Ρένα Καραλαριώτου: Ανεπαρκής η δημοτική αρχή. Παραμένουν τα προβλήματα

14:55 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανεπάρκεια και πλήρη αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος καταλογίζει στη δημοτική αρχή Λάρισας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ρένα Καραλαριώτου, η οποία παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η παράταξη της το διάστημα από 20 Απριλίου – 18 Μαίου 2016 με κύριο θέμα τα προβλήματα της πόλης, το έργο του Δήμου και το βαθμό ικανοποίησης των Λαρισαίων. Όπως υποστήριξε η κα Καραλαριώτου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας (1275 ερωτηματολόγια):
“Το 44% των Λαρισαίων ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα

της Λάρισας άλλαξαν προς το χειρότερο. Μόνο το 8% πιστεύει ότι τα πράγματα έγιναν καλύτερα, ενώ το 50% –ο ένας στους δύο Λαρισαίους– πιστεύει ότι παρέμειναν τα ίδια.
Οι λακκούβες, τα πεζοδρόμια, η καθαριότητα, τα parking, η κυκλοφορία στους δρόμους – το οδικό δίκτυο δηλαδή και το κυκλοφοριακό – είναι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα.
Παραμένουν τα ίδια και στην ίδια ένταση όπως και πριν δύο χρόνια στην προηγούμενη έρευνα που είχε διενεργήσει η παράταξη προεκλογικά. Αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια με τη δημοτική αρχή Καλογιάννη όλα παρέμεινα στάσιμα.
Η εικόνα στο θέμα της συντήρησης των δρόμων και των πεζοδρομίων είναι απελπιστική. Σχεδόν το σύνολο, για την ακρίβεια το 94,5% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κατάσταση.
Το ίδιο συμβαίνει με τα θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης στην πόλη: το 94% είναι ελάχιστα ή καθόλου ικανοποιημένο από όσα γίνονται.
Απογοητευτικός , είναι και ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών από την αποκομιδή των σκουπιδιών και γενικότερα την καθαριότητα. Το 62% (61,4%) είναι λίγο ή καθόλου ευχαριστημένοι.
Σχεδόν το 80%, –για την ακρίβεια το 79,6%– είναι δυσαρεστημένο από την κατάσταση που επικρατεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στο δίκτυο των πεζοδρόμων.»
Αλλά και σε έναν τομέα που η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι διαθέτει ιδιαίτερη ευαισθησία , την κοινωνική πρόνοια και αληλλεγγύη, η εικόνα δεν είναι καλύτερη, υποστήριξε η κα Καραλαριώτου, αφού ποσοστό 67,4% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από το έργο του Δήμου.
Η απραξία –που όλοι διαπιστώνουμε και επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και δημόσια– της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη καταγράφεται και από τους πολίτες τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς στην έρευνα βλέπουμε ότι ο ένας στους δύο Λαρισαίους –το 52,82% δηλαδή– πιστεύει ότι σε κανέναν τομέα δεν γίνεται έργο!
Η Δημοτική αρχή σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνει η έρευνα σημειώνει πολύ χαμηλές επιδόσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς με μόνη εξαίρεση τις πολιτιστικές δράσεις.
Επίσης το 80,8% των Λαρισαίων δηλώνουν λίγο ή καθόλου ευχαριστημένοι από το έργο και τις δραστηριότητες του κ. Καλογιάννη, ενώ μόνο 11% είναι ευχαριστημένοι και το 8% αποφεύγει να πάρει θέση.

Σπάνια μπορεί να βρει κανείς, μια τόσο κακή εικόνα για το Δήμαρχο και για το έργο της Δημοτικής του Αρχής από αυτή που έχει καταφέρει ο κ. Καλογιάννης, σε λιγότερο από δύο χρόνια σημείωσε η κα Καραλαριώτου και συνέχισε « Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες παραμένουν άλυτα ή επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται. Ο κ. Καλογιάννης, η ομάδα του αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των συνθηκών. Η ανεπάρκεια του κ. Καλογιάννη και της δημοτικής του αρχής είναι πια ορατή από όλους! Οι Λαρισαίοι δεν πρόκειται να δουν καμία λύση από τον κ. Καλογιάννη και τη δημοτική του αρχή. Και αυτό καταγράφει η έρευνα»
Κλείνοντας η κα Καραλαριώτου έδωσε τη διαβεβαίωση στους πολίτες πως αυτή και ο συνδυασμός της είναι εδώ και θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό των Λαρισαίων
«Με τη δύναμη των συμπολιτών μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να κάνει η Λάρισα τη Νέα Αρχή που δικαιούται» κατέληξε.

The post Ρένα Καραλαριώτου: Ανεπαρκής η δημοτική αρχή. Παραμένουν τα προβλήματα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα