Τίτλοι από την Περιφέρεια 24-5-2016 (audio)

16:39 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Βόλος

Τρία νέα περιστατικά κρίσης πανικού χθες σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία. Στο Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν δύο εξεταζόμενοι.

Πάτρα

Στην πρώτη ολοσχερή διαγραφή χρέους στην Ελλάδα,

μετά την απόδειξη ότι δε μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, προχώρησε το Ειρηνοδικείο Αγρινίου το οποίο ακύρωσε δάνειο 20.000 ευρώ για μια 45χρονη δανειολήπτη, μακροχρόνια άνεργη και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Χανιά

Με εμφιαλωμένο νερό πλένουν τα νεογνά στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχει χαλάσει το ειδικό φίλτρο καθαρισμού νερού που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πτέρυγας.

Πύργος

Μεγάλη συγκέντρωση ετοιμάζουν στον Πύργο, στις 2 Ιουνίου, οι συνταξιούχοι της Ηλείας, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνταξιούχοι της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Ρόδος

Θλιβερή πρωτιά για τα Δωδεκάνησα καταγράφει έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης στα τροχαία δυστυχήματα την προηγούμενη πενταετία με αύξηση των θυμάτων σε 34 από 27. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Ρόδο το καλοκαίρι.

Τρίκαλα

Να κηρυχθούν πλημμυρόπληκτες οι πληγείσες περιοχές, να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των ζημιών και, σε σύντομο διάστημα να γίνουν εκτιμήσεις και να δοθούν αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες, ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «ΑΝΟΙΞΗ», μετά τις πλημμύρες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Αιγαίο

Ανάσα για τον τουρισμό των νησιών η απόφαση των Βρυξελλών να συνεχιστεί το πιλοτικό πρόγραμμα απλουστευμένης διαδικασίας έκδοσης βίζας σε τουρίστες που προέρχονται από την Τουρκία για Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο.

Καλαμάτα

Από τις πιο «πλούσιες» αεροπορικές περιόδους, αναμένεται να είναι η φετινή για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ζάκυνθος

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο λιμενάρχης Ζακύνθου για την περιβαλλοντική ρύπανση που θα προκληθεί από ενδεχόμενη βύθιση των δύο κουφαριών πλοίων, τα οποία παραμένουν για χρόνια στο κεντρικό λιμάνι του νησιού.

Ηράκλειο

Στα τέλη του έτους θα αρχίσει η κατασκευή της επέκτασης του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου. Η πράξη ένταξης του έργου υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Κοζάνη

Τη μη αποδοχή δημιουργίας χώρου φιλοξενίας και εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών εντός διοικητικών ορίων του Δήμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών στην έκτακτη μαραθώνια συνεδρίασή του, η οποία σημαδεύτηκε με εντάσεις, αλλά και αποκαλύψεις.

Λάρισα

Βοήθεια ύψους 6,5 εκ. ευρώ φτάνει από την Ευρώπη, για την στήριξη των 557 απολυμένων των σούπερ μάρκετ «Λάρισα». Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βρουν νέα εργασία. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν ακόμη 543 νέοι άνεργοι.

Κομοτηνή

Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη είχαν οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης από όλη την περιφέρεια, επειδή εδώ και τρεις μήνες δε διεξάγονται εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης.

Ιωάννινα

Σε πέντε τουλάχιστον κλοπές ιερών κειμηλίων από εκκλησίες σε χωριά της Κόνιτσας, εμπλέκεται 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη στη Μελισσόπετρα Ιωαννίνων.

Ορεστιάδα

Διημερίδα στις 28 και 29 Μαΐου για τις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης των περιγεννητικών λοιμώξεων, διοργανώνει η Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στην Μαιευτική Γυναικολογία.

Τρίπολη

Μόλις 8 λεπτά θα χρειαστούν σε κάθε έναν από τους δημότες της Σπάρτης για να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η διαδικασία εντάσσεται στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον. ΕΡΤ Τρίπολης

Σέρρες

Βραδιά αλληλεγγύης διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών, την Παρασκευή 27 Μαΐου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Φλώρινα

Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Ευρώπης, ο φλωρινιώτης ορειβάτης Θοδωρής Φάτσης. Θα βρεθεί στα Καυκάσια όρη, σε υψόμετρο 5642 μέτρων.

The post Τίτλοι από την Περιφέρεια 24-5-2016 (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα