Βόλος: Ημερίδα για το θαλάσσιο τουρισμό

15:09 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων νομού Μαγνησίας σχεδιάζει να συμμετέχει στην διοργάνωση μιας ημερίδας, με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό του λιμανιού του Βόλου, ως μοχλό ανάπτυξης του τόπου. Όπως επισημαίνει, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στα επόμενα χρόνια της ζωής μας, παραμένοντας βεβαίως στον τόπο μας, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε Πράξεις και Ενέργειες που εμπεριέχουν τη Μοναδικότητα ή την έξυπνη εξειδίκευση, στοχεύοντας στην Εξωστρέφεια.

Μοναδικός σκοπός και κυρίαρχος στόχος της Ομοσπονδίας (ΟΕΒΕΜ), που εκπροσωπεί όλες τις εμπορικές και ευρύτερες επιχειρηματικές

δραστηριότητες της περιοχής, είναι η ανάπτυξη της δυνατότητας στο λιμάνι του Βόλου, να μπορεί μέσω της κρουαζιέρας, να δέχεται αναχωρήσεις και αφήξεις τουριστών, που καταφθάνουν στην πόλη μας. Μια ανάπτυξη δηλαδή της δυνατότητας του «Home Porting». Έχοντας το λιμάνι του Βόλου αυτή τη δυνατότητα, αναμένεται η αξιοποίηση και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, που θα φέρνουν κόσμο στην περιοχή, αφού αυτοί οι τουρίστες, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο για ένα περίπλου στη Μεσόγειο. Βεβαίως αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν και να παραμείνουν και κάποιες ημέρες στην περιοχή, συνεισφέροντας φυσικά στην τοπική οικονομία.

Διαφαίνεται λοιπόν πως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής, αποτελεί η ανάπτυξη ενός οργανωμένου σχεδίου, με πρωτεργάτες την Ομοσπονδία, τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου, τον Δήμο του Βόλου, τα Επιμελητήρια και άλλους ενδιαφερόμενους Φορείς, με βάση το οποίο, θα επιχειρηθεί να επιλυθούν άμεσα τα υπάρχοντα γραφειοκρατικά προβλήματα τυπικών διαδικασιών, ώστε με την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών του λιμανιού του Βόλου και της εγγύτερης δομής της πόλης, να βελτιωθεί η ποιότητα και η ασφάλεια υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για το άνοιγμα του προορισμού του Βόλου σε εταιρείες κρουαζιέρας, που προγραμματίζουν να εντάξουν τον Βόλο στα προγράμματά τους ως σημείο αφετηρίας και κατάληξης των ταξιδιών τους (home porting).

The post Βόλος: Ημερίδα για το θαλάσσιο τουρισμό appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα