Την κατάργηση του φόρου περιουσίας προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ

09:50 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αμερικανική οικονομία θα είναι αυτήν την εβδομάδα στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και Κλίντον, ενώ ήδη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατηγόρησε την αντίπαλο του ότι με το οικονομικό της πρόγραμμα «τιμωρεί» τους φορολογούμενους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε το Ντητρόιτ που από την «κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε στην κορυφή της ανεργίας» για να εκφωνήσει την ομιλία του προς τον επιχειρηματικό κόσμο και να εξαπολύσει τη νέα επίθεση «κατά της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής

Ομπάμα- Κλίντον».

Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας που θέτει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα πρώτη φορά, προτείνει την κατάργηση του φόρου περιουσίας, επίσης γνωστός ως «φόρος θανάτου«, ενώ για τις επιχειρήσεις ο Τραμπ εξαγγέλλει φορολογικό συντελεστή 15 τοις εκατό.

Περιγράφοντας το σχέδιο Τραμπ, το επιτελείο του υποψήφιου υποστηρίζει ότι «θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στη φορολογία από εκείνη του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1986, με στόχο να μειωθεί το βάρος μεγάλων εταιρειών και να δοθούν κίνητρα στις αμερικανικές εταιρείες που λειτουργούν στο εξωτερικό να κάνουν επαναπατρισμό των κερδών τους».

Την Πέμπτη, η Χίλαρι Κλίντον θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της το οποίο τιτλοφορείται ως «η μεγαλύτερη επένδυση σε καλοπληρωμένες δουλειές από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκστρατείας της.

Μια νέα δημοσκόπηση από κοινού της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού καναλιού ABC News έδειξε ότι ο Τραμπ υστερεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από την Κλίντον μετά από το συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters την Παρασκευή έδειξε ότι η απόσταση μεταξύ των δύο υποψηφίων, τρεις μήνες πριν τις εθνικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, έχει μειωθεί.

ΠΗΓΗ:Bloomberg,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα