Κομοτηνή:ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 8-08-2016

08:36 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Προτάσεις για Λίντερ έως τις 29-08 για Ροδόπη και Ξάνθη
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟ∆ΟΠΗΣ – Αναπτυξιακή Ανώνυµη Εταιρεία Ο.ΤΑ. (ΑΝ. ΡΟ. Α.Ε.) ενεργώντας ως Οµάδα Τοπικής ∆ράσης του Προγράµµατος CLLD -LEADER, προκειµένου να σχεδιάσει το ομώνυμο τοπικό πρόγραµµα Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης -(εκτός των δύο πόλεων Κοµοτηνής και Ξάνθης)-, προσκαλεί τους ενδιαφερόµενους εν δυνάµει µελλοντικούς επενδυτές να υποβάλλουν τις ιδέες τους για επενδύσεις στις ως άνω περιοχές, συµπληρώνοντας για το σκοπό

αυτό τεχνικό δελτίο και υποβάλλοντάς το στην το αργότερο έως τη ∆ευτέρα 29-08-2016.
Σηµειώνεται πως τα υποβαλλόµενα από τους ενδιαφερόµενους τεχνικά δελτία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αποτελούν απλώς και µόνο πρόθεση για µελλοντικές επενδύσεις, προκειµένου να καταγραφεί το ενδιαφέρον και να διαµορφωθούν οι δράσεις του τοπικού προγράµµατος.
Τέλος δεν δεσµεύουν σε καµία περίπτωση τους ενδιαφερόµενους που θα τα υποβάλλουν.
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΡΟ∆ΟΠΗΣ επί της οδού Ν. Πλαστήρα & Κ. Αντωνιάδη στην Κοµοτηνή. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25310-34071 & 34072.

Επαγγελματίες-Αγορά
Iκανοποιητική η ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού στις εκπτώσεις
Αρκετά ικανοποιητική κρίνεται η έως τώρα αγοραστική κίνηση στην Αγορά της Κομοτηνής, με τα ποσοστά των εκπτώσεων να ανεβαίνουν πια στο 50%.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΠαγγελματοβιοτεχνών, Ανέστης Βαφειάδης, δήλωσε αισιόδοξος για το δεύτερο μήνα των εκπτώσεων, από την ανταπόκριση του κόσμου.
Εξ άλλου λόγω της οικονομικής κρίσης και της σύγχρονης τεχνολογίας, ο κ. Βαφειάδης ανέφερε πως οι επαγγελματίες ίσως θα έπρεπε αρχίζουν να αναζητούν νέους τρόπους προσέγγισης του αγοραστικού κοινού και κυρίως των τουριστών, όπως το συνεχές ωράριο σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και η εξυπηρέτηση τους με ηλεκτρονικό τρόπο.
Σε ότι αφορά τον Τουρισμό εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως δεν μπορεί να επιτευχθεί στο νομό Ροδόπης μιας συνέργεια μεταξύ των φορέων για προβολή μέσω εντύπων της Ροδόπης, όπως έχουν προχωρήσει οι γειτονικοί νομοί με φυλλάδια και στο τελωνείο των Κήπων στα Αγγλικά και στα Τουρκικά.
Ζήτησε επι πλέον την λειτουργία ενός ενημερωτικού περιπτέρου στο τελωνείο της Νυμφαίας, για την ενημέρωση των διερχομένων τι μπορούν να βρουν στη γη της Ροδόπης.
«Είναι κρίμα που παρουσιαζόμαστε ανέτοιμοι μπροστά στο άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας και δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ρεύμα των τουριστών, όπως θα έπρεπε», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Βαφειάδης.

Κόμματα
Γ. Χατζηθεοφάνους : Η «Δημοκρατική Ευθύνη» προέκυψε από ανήσυχους ανθρώπους και κυρίως μέσα από την ανάγκη ύπαρξης αναπτυξιακού εθνικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους (μέλος της τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής Βορείου Ελλάδας του κινήματος, πρώην αξιωματικός ε.α. , οικονομολόγος και καθηγητής στο Εθνικό κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στους τομείς στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού), παρουσίασε το νέο πολιτικό κίνημα «Δημοκρατική Ευθύνη», που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που προέρχονται από την ιδιωτική οικονομία και στο οποίο προσχώρησαν ήδη οι κ.κ. Χάρης Θεοχάρης και Αλέκος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Χατζηθεοφάνους σημείωσε ότι βρίσκονται σε περιοδεία από την ήμερα που δημιουργήθηκε η κίνηση, ώστε να φτιάξουν τοπικούς πύρινες ανθρώπων της κίνησης και ότι είναι ένα συλλογικό κίνημα που δεν ξεκίνησε από τον Χάρη Θεοχάρη και Αλέκο Παπαδόπουλο, αλλά από μια ομάδα προβληματισμένων ανθρώπων που οι ίδιοι τους εντόπισαν.

Αυτοδιοίκηση
Πρόσκληση Δημόσιας συνάντησης και συζήτησης στα πλαίσια της «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης»
Ο Δήμος Ξάνθης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, σχεδιάζει την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) με επίκεντρο το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης της Ξάνθης και την ευρύτερη αστική περιοχή.
Προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς της πόλης μας, στην δημόσια συνάντηση και συζήτηση την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου 1.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση, κινητοποίηση και ανταλλαγή απόψεων κοινού και φορέων σχετικά με τις δράσεις και τα έργα αστικής ανάπτυξης της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, ο Δήμος Ξάνθης θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ερωτηματολόγιο μαζί με συνοπτικό ενημερωτικό κείμενο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης, έως την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2015 – 2019 του Δήμου Τοπείρου σε δημόσια διαβούλευση
Σε διαβούλευση έχει τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο 2015-2019 του Δήμου Τοπείρου, www.topeiros.gr έως σήμερα.
Σε ανακοίνωση του Δήμου μεταξύ άλλων αναφέρονται πως :
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Τοπείρου συντάσσεται σε μία εποχή όπου δοκιμάζεται οτιδήποτε μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένο στην οικονομία, στην κοινωνία, στο περιβάλλον.
Ο Δήμος Τοπείρου επιθυμεί τη συμβολή όλων στο έργο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματός, με διατύπωση προτάσεων αναφορικά με τις προτεραιότητες, τους στόχους, τις δράσεις και τα έργα που συμβάλουν στην αναβάθμιση του τόπου , στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου και στη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Κοινωνία
Στην Βουλγαρία μετακομίζουν συνταξιούχοι Κομοτηναίοι

Στο Βουλγαρία μετακομίζουν για μόνιμη εγκατάσταση όλο και περισσότεροι Κομοτηναίοι οι οποίοι έρχονται πλέον στην Κομοτηνή μόνο για να πάρουν την σύνταξη τους.
Όπως είπε στην Ερα Κομοτηνής ο έμπορος, Γρήγορης Καραρέλης οι Κομοτηναίοι βρίσκουν σπίτια στην Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Κιρκοβο και στο Κιρτζαλη με 80 και 100 ευρω το μήνα, νοικιάζουν τα δικά τους σπίτια στην Κομοτηνή και διαμένουν στην Βουλγαρία λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
Από την άλλη όλο και περισσότεροι Κομοτηναίοι πηγαίνουν καθημερινά στο Κίρκοβο και Κιρτζαλη για αγορές, ρούχων , οικιακών συσκευών,ελαστικών ακόμη και για βαφές των αυτοκίνητων τους καθώς οι τιμές στην γειτονική χώρα είναι πιο ελκυστικές με τα καταστήματα στην πόλη της Κομοτηνής να κατεβάζουν ρολά.

Σύλλογοι
Στην Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής των αντάμωμα των Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών

Στην Νέα Τρίγλια του δήμου Προποντίδας θα πραγματοποιηθεί φέτος για 7 η χρονιά το αντάμωμα των απανταχού Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών. Η συνάντηση εχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016. Οι Κιζδερβενιώτες θα επισκεφτούν το χωριό Μικράλωνα ένα χωριό σήμερα ακατοίκητο όπου εγκαταστάθηκαν οι Κιζδερβενιώτες και Θρακιώτες όταν ήρθαν στην Ελλάδα από την μητέρα πατρίδα. Αμέσως μετά θα εκκλησιαστούν στην εκκλησία της Αγ Παρασκευής στην Ν. Τρίγλια στη ν συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις με ιστορική αναδρομή και χορευτικές εκδηλώσεις και μουσική βραδιά όπου θα τραγουδήσουν η Ντιλέκ Κότς και οι Ιχνηλάτες της Παράδοσης

Εκδηλώσεις
Βραδιές δροσιάς και ξενοιασιάς στο Κάμπινγκ Φαναρίου
Μια βραδιά ξενοιασιάς για μεγάλους και για μικρούς διοργανώνει στις 13 και 14 Αυγούστου ο Σύλλογος των Κατασκηνωτών του Κάμπινγκ Φαναρίου, στο χώρο του κάμπινγκ.
Ειδικά οι δράσεις για τα μικρά παιδιά περιλαμβάνουν πολλά παιχνίδια, κρυμμένου θησαυρού, ζωγραφική προσώπου, κ.α.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν στο κάμπινγκ και στις εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις γίνονται από τους κατασκηνωτές σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσουν την παρουσία του κατασκηνωτικού χώρου, καθώς Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτεία χρόνο με το χρόνο το εγκαταλείπουν, με τους κατασκηνωτές να ανησυχούν για κλείσιμο του κάμπινγκ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, αλεκος παπαδοπουλος, εταιρεία, εκπτωσεις, ερα, ελλαδα, ηλεκτρονική, ευρω, νέα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, ωραριο καταστηματων, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, ξανθη, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, δημος ξανθης, κοινωνια, ιχνηλατες, αυτοδιοικηση, ηλεκτρονική, βουλγαρια, δωρεαν, ζωγραφικη, μητερα, μουσικη, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, ωρα, αγορα, βραδια, γεγονος, γινονται, γραφεια, γρηγορης, δεδομενο, δευτερο, δημος, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκκλησια, ενημερωση, εργα, εξυπηρετηση, επενδυσεις, εποχη, επρεπε, ερα, ερχονται, ερωτηματολογιο, εταιρεία, ιδεες, καμπινγκ, κειμενο, κινηση, λειτουργια, νομοι, ομαδα, παιδια, περιβαλλον, πολιτεια, ρευμα, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, σπιτια, σχεδιο, τελωνειο, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, φυλλαδια, αγορες, βαφες, εθνικο, χωρα, κωνσταντινου, κυριακη, μπροστα, θεοχαρης, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα