Σε κατάσταση ανάγκης η ΠΓΔΜ – Στους 21 οι νεκροί

09:17 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 21 θύματα και εκτεταμένες καταστροφές μετρά η ΠΓΔΜ από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν προχθές τη νύχτα τα Σκόπια, και τις πλημμύρες που τις ακολούθησαν.

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για έξι άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται.

Οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν σπίτια, παρέσυραν μέρος του περιφερειακού δρόμου γύρω από τα Σκόπια

και κατέστρεψαν αυτοκίνητα το βράδι του Σαββάτου. Τα βόρεια προάστεια της πρωτεύουσας υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας σημειώθηκαν ξαφνικές πλημμύρες.

Η ΠΓΔΜ, χώρα περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, κήρυξε για σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους.

«Αυτή είναι καταστροφή πρωτόγνωρου μεγέθους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Νίκολα Τοντόροφ.

Οι πληγείσες περιοχές εμφανίζουν εικόνα καταστροφής, πολλά σπίτια βρίσκονται χωρίς ρεύμα, ενώ η τροφοδοσία με πόσιμο νερό ξεκίνησε σήμερα με υδροφόρες. Ο καιρός παρουσίασε χθες και νέα επιδείνωσε ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για νέες πλημμύρες

Τόσο ο Χρήστος Στυλιανίδης Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, υπεύθυνος για τη διεύρυνση της Ένωσης, με αναρτήσεις τους στο Twitter ανέφεραν ότι η ΕΕ είναι σε κατάσταση ετοιμότητας να βοηθήσει την ΠΓΔΜ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης.

Closely monitoring the situation after the catastrophic floods in #Skopje #Tetovo . My thoughts are w/ victims. The EU is ready to assist.

— Christos Stylianides (@StylianidesEU) August 7, 2016

My condolences to the families of victims of #floods in #Skopje, #Tetovo.
The EU stands ready to help.

— Johannes Hahn (@JHahnEU) August 7, 2016

Βορειότερα στα Βαλκάνια, στην Κροατία, ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους, μεταξύ των και της λεωφόρου που συνδέει την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ με τα νότια παράλια και χρησιμοποιείται από φορτηγά και λεωφορεία, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Πηγή ΑΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα