Συνεδριάζουν οι Περιφερειάρχες για τα διόδια στην Εγνατία Οδό

11:39 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτών και φορέων για το θέμα της δημιουργίας σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό. Στις 14:00, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, οι τέσσερις Περιφερειάρχες της βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για το θέμα.

Στη σύσκεψη

θα συμμετάσχουν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προβλέπει 38 σταθμούς διοδίων, 18 μετωπικούς και 20 πλευρικούς.
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη «αναπτυξιακή ταφόπλακα όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά συνολικά για τη χώρα», καθώς -όπως ανέφερε- «ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας είναι ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της».

Keywords
Τυχαία Θέματα