Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:24 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Αν. Μακεδονία-Θράκη: Τριήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα
Στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε χθες η τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποίησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στην Καβάλα, το Σάββατο συναντήθηκε με τη δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη από τους οποίους ενημερώθηκε για

τα προβλήματα της περιοχής, με επίκεντρο τα διόδια και τα εργασιακά, ενώ ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καπνού.
Χθες Κυριακή ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες της Χωριστής Δράμας από τους Βούλγαρους τον Σεπτέμβρη του 1941. Ο κ.Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Χωριστή Δράμας αναφέρθηκε στη συμβολή των κατοίκων της περιοχής στην αντίσταση κατά των Βουλγάρων αλλά και στους καπνεργατικούς αγώνες.
Χαρακτήρισε εικονική πραγματικότητα για το λαό όσα λέει η κυβέρνηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζοντας ως θετικά ορισμένα στοιχεία, όταν ο λαός καθημερινά εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της επιβίωσης.
Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας είχε συναντηθεί και με το δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιοχής.

Δεν θα εκτελέσει σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου το νέο φέρρυ μπόουτ «Νικητής» το οποίο χθες προσέκρουσε στα αβαθή του λιμανιού του Πρίνου Θάσου με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη και να ακινητοποιηθεί.

Στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος, το “Star Flyer” προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα αποπλεύσει στις 2 το μεσημέρι για το λιμάνι του Ντίκιλι. Εξαιρετικά περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των αφίξεων καθώς είναι προγραμματισμένο να επισκεφθούν την Καβάλα συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια. Επόμενη άφιξη αυτή του Sea Cloud την Κυριακή.

Στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (13 Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχουν τα συνταξιουχικά Σωματεία της Καβάλας.

Ένα οδοιπορικό στην 16χρονη πορεία του θα παρουσιάσει ο σύλλογος ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια, σήμερα σε εκδήλωση στις 8 το βράδυ στο Όσκαρ. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2001 από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ειδικές δεξιότητες. Από τότε προσφέρει αδιάκοπα στην τοπική κοινωνία με πλούσια δράση και σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων.

Εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Δράμα. Η δράση θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου (ημέρα του εορτασμού), από την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής. Θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου, στο χώρο του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Παραστάσεις χορού ατόμων με ειδικές ανάγκες και μικτών ομάδων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καβάλας της Καλαμίτσας.

Το έργο του Γιώργου Μανιώτη «Το δέντρο» θα παρουσιαστεί στην Καβάλα στον χώρο της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών αύριο (Τρίτη) και την Τετάρτη, στις 9 το βράδυ. Ερμηνεύει ο Νίκος Μαγδαληνός.

Το νέο βιβλίο του αθλητικογράφου Χρήστου Σωτηρακόπουλου με τίτλο «Ταξίδι στ’ αστέρια – Η ιστορία του Κυπέλου πρωταθλητριών – Champions League» θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα στην Καβάλα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στις 7.30 το απόγευμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι αθλητικογράφοι της πόλης Βασίλης Ιωάννου, Δημήτρης Μπουντάς και Τάσος Πατσίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Γιώργος Φιλόσογλου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα από τον Σύλλογο Παλιάς Καβάλας, ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου που ξεκίνησε το 2009
Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι το Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας και στον αναστηλωμένο νερόμυλο του μονοπατιού.
Θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 30 δραστηριότητες, συναυλίες μεταξύ αυτών και οι Imam Baildi, εκθέσεις, περιβαλλοντικά εργαστήρια, bazaar χειροτεχνημάτων, παραδοσιακών προϊόντων και βιβλίου.

Καιρός
Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα