Συμβολική κίνηση το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας

11:21 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως συμβολική κίνηση – μήνυμα στην κεντρική διοίκηση, για την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χαρακτήρισε τη χθεσινή αναστολή λειτουργίας τους, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
«Θελήσαμε να πούμε ότι η λειτουργία των υπηρεσιών γίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό με πολλές θυσίες, κυρίως από την πλευρά των εργαζομένων και ότι πολύ δύσκολα μπορούμε και καλύπτουμε τις ανάγκες των νησιών» ανέφερε, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι η περιφέρεια μπορεί και προσφέρει πολλές και σημαντικές υπηρεσίες, δε σημαίνει

ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον, να λειτουργούν δηλαδή τα περισσότερα γραφεία με έναν ή κανένα εργαζόμενο.
«Δυστυχώς σε μια χώρα που σβήνει από την παρακμή, είπε, χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις για να πείσεις ότι σε 48 κατοικημένα νησιά δεν μπορείς να μετακινηθείς με το αμάξι σου, με το λεωφορείο ή το τρένο από τη μια άκρη στην άλλη.
Αυτή η αντίληψη, είναι αποτέλεσμα ενός άκρατου λαϊκισμού και κομπλεξισμού που λέει ότι η ισοπολιτεία αφορά μόνο το ύψος των συντελεστών ΦΠΑ. Θέλω να πιστεύω ότι απέχουμε μόνο μέρες από το να ανακοινωθούν προσλήψεις στους ΟΤΑ και στις περιφέρειες του Αιγαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα