Κομοτηνή: Ο καθημερινός αγώνας των παραγωγών

10:18 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κος Μπατίν, από την Αρίσβη της Ροδόπης ασχολείται με τα θερμοκήπια από το 1992. Δηλώνει ευχαριστημένος από τη φετινή χρονιά, παρά την παρατεταμένη ανομβρία και τα επιπλέον έξοδα που αναγκάστηκε να κάνει για να ποτίσει τα σπαρτά του. Εργάζεται ο ίδιος και η οικογένεια του κι όταν οι συνθήκες το απαιτούν δίνει μεροκάματο σε ντόπιους και Βούλγαρους εργάτες. «Είχαμε πότισμα, η ξηρασία ήταν μεγάλη, τα έξοδα διπλασιάστηκαν. Τον κόπο δεν τον μετράμε, περισσότερο τα χρήματα σκέφτομαι που δώσαμε για πετρέλαιο,

για να μπορέσουμε να ποτίσουμε» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον τίμιο παραγωγό της Ροδόπης η δουλειά του θέλει κάθε μέρα «κυνήγι». «Είμαι παρόν κάθε μέρα. Από το 1992 που ξεκίνησα να κάνω αυτή την δουλειά, και τα σχέδια βελτίωσης που υλοποίησα το 1999 δεν σταμάτησα λεπτό να δουλεύω. Είκοσι επτά χρόνια εργάζομαι, δεν έλειψα συνολικά είκοσι επτά μέρες από τη δουλειά. Έκανα το Θερμοκήπιο σπίτι.».

Μαρούλια, σέλινα, αντίδια, ρόκες, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα είναι τα λαχανικά της εποχής και ο κος Μπατίν ήδη τροφοδοτεί την πελατεία του, έχοντας ακόμη όψιμη ντομάτα. «Η κατανάλωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένη, ωστόσο, πάλι καλά λέμε. Δόξα το Θεό» δηλώνει σπεύδοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους του «Να δουλέψουν, να μην τα παρατούν. Να κάνουν αγώνα κι υπομονή και ένα μεροκάματο θα το βγάλουν σίγουρα. Αν κυνηγάς τη δουλειά, ο αγώνας σου δικαιώνεται.»
Φώτο: Ο κος Μπατίν στο θερμοκήπιο του με το τελάρο στα χέρια Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα