Στην Ικαρία ο βουλευτής Σάμου

10:39 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πιο σημαντική συνάντησή του βουλευτή κ. Δ. Σεβαστάκη, όπως ο ίδιος δήλωσε στην Ε. Ρα. Β. Αιγαίου, στα πλαίσια της επίσκεψής του από την Πέμπτη 9/3 μέχρι και το Σάββατο 11/3 στο νησί του Ικάρου, ήταν με τους καθηγητές του Ειδικού Σχολείου Β’βάθμιας εκπαίδευσης που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευδήλου.
« ήταν ανάγκη να γίνει και έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», μας είπε, «υπάρχουνε πολλές ειδικότητες, βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα γυμνασιόπαιδα (πολύ καλό για την ένταξη, στην μαθητική κοινωνία, των παιδιών που φοιτούν σε αυτό) και τέλος υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια

ανάπτυξής του…».
Στην συνάντηση με τον Έπαρχο Ικαρία συζητήθηκε το θέμα του Υβριδικού έργου στις Ράχες, «είναι πολιτική απόφαση αλλά και καλό για την επικοινωνιακή πολιτική της ΔΕΗ το έργο να ολοκληρωθεί (παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η επιχείρηση ηλεκτρισμού) ενώ αναμένονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου οι περιβαλλοντικές διορθώσεις…» ένα άλλο πρόβλημα που του τέθηκε από τον Έπαρχο κ. Γενούζο είναι ότι ενώ υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να παρεμβαίνουν για μικρής κλίμακας εργασίες ή για να καλύπτουν επείγουσες καταστάσεις δεν υπάρχουν χειριστές!!!
Στις επαφές του με κατοίκους του νησιού του τέθηκαν εντόνως οι διοικητικές δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργήσει η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για την περαίωση υποθέσεων τους.

Για τα θέματα Υγείας είπε ότι: «σε πολύ καλύτερη κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο του νησιού με τους χειρούργους και τον αναισθησιολόγο να καλύπτουν ανάγκες…επίσης η χρηματοδότηση από 150.000 ευρώ (σύνολο 450.000) των υπ. Υγείας, 2ΥΠΕ και από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου δίνει την δυνατότητα να προχωρήσει η μονάδα τεχνητού νεφρού αφού έχει βρεθεί μια λύση με την απαραίτητη επέκταση του κτιρίου αλλά και με την θεσμική της ένταξη….προωθείτε επίσης η μονάδα αυξημένη φροντίδας για επείγουσες περιπτώσεις ….» και τέλος αναφέρθηκε στην εισήγηση του Πολυτεχνείου προς το Υπουργείο Πολιτισμού για τα έργα υποστήριξης της Μονής της Θεοκτίστης όπου αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα