Ημέρα Σταδιοδρομίας στη Μύρινα από τους «Λημνιούς εν δράσει»

10:32 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Eκδήλωση επαγγελµατικού προσανατολισµού διοργάνωσαν οι “Ληµνιοί εν δράσει” στο Κινηµατοθέατρο Μαρούλα. Η δράση είχε σκοπό να επικουρήσει συµπληρωµατικά στην καθοδήγηση που παρέχεται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς ώστε οι µαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το σύστηµα πρόσβασης στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, για το αντικείµενο σπουδών των Πανεπιστηµιακών και Τεχνολογικών Ιδρυµάτων, καθώς και για τις τάσεις που διαµορφώνονται στην αγορά

εργασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε µε την τρίωρη εισήγηση του κου Απόστολου Τζιανάκη, Συµβούλου Σχολικού Επαγγελµατικού Προσανατολισµού της εταιρείας Orientum, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο νέος τύπος Λυκείου, οι δυνατότητες των τµηµάτων και τέλος µε τη χρήση οπτικοακουστικών µέσων, παραδείγµατα επιτυχηµένων επιχειρηµατικών δράσεων. Σύμφωνα με τους «Λημνιούς εν δράση» η παρουσίαση κατάφερε να πείσει τους υποψήφιους φοιτητές και τους γονείς τους, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, πως θα πρέπει να αφαιρέσουν από το λεξιλόγιο τους τη φράση “δεν γίνεται” και να µην αρκεστούν σε τίτλους αλλά να ερευνήσουν εκτενώς τα επαγγελµατικά δικαιώµατα που δίνουν οι σχολές που επιθυµούν, µοιράζοντας παράλληλα µαζί τους το τρίπτυχο της επιτυχίας “ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΥΕΛΙΞΙΑ”. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε τον κο Τζιανάκη να απαντά σε πλήθος ερωτήσεων, ενώ παράλληλα πέντε µαθητές κέρδισαν από ένα βιβλίο της εταιρίας, µε τίτλο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017, σε κλήρωση που πραγµατοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι “Ληµνιοί εν δράσει” επιθυµούν να ευχαριστήσουν θερµά τους καθηγητές µέσης εκπαίδευσης: Γεωργία Γιαννικιζάκη, Αχιλλέα Κεφάλα, Μαρία Κεχαγιά, Παναγιώτη Μουστάκα, Χαρά Περογαμβράκη και Ανέστη Χατζόγλου, «οι οποίοι, ως χορηγοί, συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Επιπρόσθετα, ευχαριστούµε θερµά τον ΟΕΠΑ Δήµου Λήµνου για την παραχώρηση του Κινηµατοθεάτρου και τους εθελοντές µας, οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγµατοποίηση της εκδήλωσης. Ευχόµαστε κάθε επιτυχία στους µαθητές που διαγωνίζονται και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η Λήµνος έχει ανάγκη από καταρτισµένους νέους, µε διάθεση προσφοράς στην Κοινωνία.»

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα