Καστοριά: Στον ανακριτή ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί

10:29 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον ανακριτή Καστοριάς οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που το απόγευμα της Παρασκευής σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί σε αγροτική περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς.

Ο 30χρονος, που είχε οδηγηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στην εισαγγελέα, την ώρα που γινόταν η κηδεία του άτυχου

οδηγού ταξί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τσάκωνη Καστοριάς, είχε ζητήσει και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και οπλοχρησία.

Πριν από λίγη ώρα (9:15 π.μ.) συνάδελφοι του 52χρονου οδηγού ταξί απέκλισαν με τα ταξί τους συμβολικά το Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς, στο οποίο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Εν τω μεταξύ σοκάρουν την τοπική κοινωνία της Καστοριάς οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί, καθώς ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που ομολόγησε την πράξη του φέρεται να δήλωσε ότι δεν το γνώριζε και ότι το κίνητρό του ήταν να του αποσπάσει χρήματα.

Ο άτυχος οδηγός ταξί, που πυροβολήθηκε τρεις φορές από τον 30χρονο ειδικό φρουρό στο κεφάλι βρέθηκε δίπλα στο ταξί του κοντά σε ένα αντλιοστάσιο σε αγροτικό παράδρομο έξω από τη Λεύκη Καστοριάς. Τον 30χρονο ειδικό φρουρό παρέλαβε ο άτυχος οδηγός ταξί στην πιάτσα ταξί στις Εργατικές Κατοικίες της Καστοριάς λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ενώ η οικογένειά του, που τον αναζητούσε επίμονα ειδοποίησε τους συναδέλφους του. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα εντοπισμού του ταξί, με το οποίο βρέθηκε από συνάδελφό του αλλά και αστυνομικούς λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Η Αστυνομία, που εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα, αναζήτησε στοιχεία για το τελευταίο μοιραίο δρομολόγιο του 52χρονου οδηγού ταξί, τα οποία φέρεται να εντοπίστηκαν από κάμερες της περιοχής. Μάλιστα ο 30χρονος ειδικός φρουρός κλήθηκε από την υπηρεσία του και συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η οικογένεια του 30χρονου με επιστολή της στα ΜΜΕ, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του 52χρονου οδηγού ταξί.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για το κακό που έγινε. Μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει. Με επίγνωση του μεγέθους του κακού που έγινε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ζητάμε ταπεινά συγνώμη. Αισθανόμαστε βαθιά το μέγεθος των τραγικών στιγμών της οικογένειας. Το ίδιο δράμα ζούμε και εμείς, που το παιδί μας που αναθρέψαμε με τόση αγάπη, οδηγήθηκε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας του δράστη, κατ’ ομολογίαν, της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή αναμένεται η απόφαση αν θα τεθεί προφυλακιστέος ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη τον Ιούλιο του 2014 στο Μοναστηράκι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα