Σουφλί: Στη βουλή η αποκατάσταση των 5.000 στρμ, από τους βουλευτές Δελλή και Βαρδαλή

12:26 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη βουλή φέρνουν με ερώτησή τους προς Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελλής, τη μη αποκατάσταση συνολικά πέντε χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής έκτασης στο δήμο Σουφλίου, από τα φερτά υλικά και τη άμμο από τα πλημμυρικά φαινόμενα του 2015 αλλά και τις ζημιές στα αποστραγγιστικά και αρδευτικά δίκτυα.

«Παρά το γεγονός ότι από την καταστροφή έχουν περάσει 15 μήνες, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι καταστροφές υφίστανται και τα χωράφια παραμένουν ακαλλιέργητα καθώς δεν είναι δυνατή η καλλιέργεια τους, ενώ οι αγρότες παραμένουν χωρίς εισόδημα για τα έτη 2015 και 2016» σημειώνουν οι δύο βουλευτές. Στο κείμενο της ερώτησης τους, ζητούν να πληροφορηθούν για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση σχετικά με την εξασφάλιση πλήρους αποζημίωσης των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους φτωχούς αγρότες, από τον ΕΛΓΑ. , την πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο καθώς και την αποκατάσταση όλων των χωραφιών ώστε να γίνουν και πάλι καλλιεργήσιμα και τέλος την έγκριση όλων των απαιτούμενων κονδυλίων για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ. στο Ν. Έβρου με την προώθηση και της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Σουφλί: Στη βουλή η αποκατάσταση των 5.000 στρμ, από τους βουλευτές Δελλή και Βαρδαλή appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα