Σέρρες:Π.Αγγελίδης : «Από τα ΜΜΕ έμαθα για τη φιλοξενία των προσφύγων»

14:23 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αιφνιδιάστηκα, από τα ΜΜΕ έμαθα ότι θα έρθουν πρόσφυγες στις Σέρρες» είπε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στο Δήμο Σερρών έως και χθες το μεσημέρι.

Ο ίδιος – όπως είπε- ζήτησε να γίνει μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρίσκονταν στις Σέρρες, για

να ενημερωθεί, τους κ.κ Κώστα Κουσαξίδη και Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, στην οποία κλήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ . Παρευρέθησαν ο κ. Χρυσανθίδης και η κ. Καλώτα εκπροσωπώντας τους κ. Φωτιάδη και Μηλίδη καθώς και οι κ.κ Γιαννακίδης και Καρύδας. «Όλες οι δημοτικές παρατάξεις εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας που δεν υπήρξε ενημέρωση στο Δήμο και Δημοτική Αρχή και καταγγείλαμε ως απαράδεκτο το γεγονός, χωρίς να μας πείθουν οι δικαιολογίες που ακούσθηκαν για την άμεση μεταφορά των προσφύγων λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εκεί που φιλοξενούνταν. Εμείς ζητήσαμε τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των Σερραίων και των προσφύγων , όπου και δόθηκαν από τους αρμόδιους εγγυήσεις αφού ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την αστυνομία και εγγυήθηκαν επίσης και για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής.» Τα έξοδα μετακίνησης, εγκατάστασης αλλά και της καθημερινότητάς τους αναλαμβάνει η Ε.Ε. και δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ο Δήμος. Ζητήσαμε επίσης, είπε ο κ. Δήμαρχος όλες οι παρατάξεις να γίνει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα προσθέτοντας πως το 50% των προσφύγων βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία που καλύπτει το 20% του πληθυσμού της χώρας. Από την πλευρά των εκπροσώπων του Υπουργείου ειπώθηκε επίσης πως κάθε Σερραίος που επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει αλλά και σύλλογοι και φορείς μπορούν να συμβάλουν με εκδηλώσεις για τη ψυχαγωγία των προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα