Β. Κόκκαλης: «Πολιτισμική εισβολή η ανέγερση τεμένους»

13:54 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον βασικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας, δήλωσε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., βουλευτής Λάρισας Βασ. Κόκκαλης. Κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έσπευσαν να μας βάλουν ταμπέλες, επειδή δεν ψηφίσαμε την ανέγερση του τεμένους, πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και υπογράμμισε ότι δεν είναι κακό να λέει κανείς τη λέξη έθνος.

«Είναι άλλο πράγμα η θρησκεία και άλλο

η πολιτισμική εισβολή. Εμείς δεν λέμε όχι να νομιμοποιηθούν τα υπάρχοντα τζαμιά που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι. Το τέμενος όμως είναι πολιτισμικό σύμβολο. Εμείς ως ΑΝ.ΕΛ. προσεγγίζουμε εθνικά και πολιτικά το όλο θέμα. Και είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι το Ισλάμ δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τη Δυτική κοινωνία. Η ανέγερση του τεμένους είναι ένα είδος πολιτισμικής εισβολής στη χώρα μας», εξήγησε ο κ. Κόκκαλης.
Κληθείς τέλος να σχολιάσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. διευκρίνισε ότι ο ανασχηματισμός είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, ενώ για τις εκλογές ανέφερε ότι «κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει εκλογές, ούτε οι πολίτες, αλλά ούτε και οι επενδυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα