Βαθαίνει η κρίση στην Βενεζουέλα: 17 δολοφονίες την μέρα καταγράφονται στην πρωτεύουσα

ΚΟΣΜΟΣ

Οι περισσότερες από τις 500 δολοφονίες που καταγράφηκαν τον Ιούλιο στο Καράκας της Βενεζουέλας κάνουν την πρωτεύουσα της χώρας την πιο βίαιη πόλη στον κόσμο, και η κατάσταση επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με πηγές της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Καράκας παρέλαβε 535 πτώματα από βίαια εγκλήματα τον Ιούλιο, κατά μέσον όρο δηλαδή, 17 την μέρα. Τα στοιχεία αυτά κάνουν τον μήνα που μας πέρασε τον πιο βίαιο εδώ και χρόνια για την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Η σύνταξη αυτών των δεδομένων είναι πολύ σημαντική καθώς η κυβέρνηση της χώρας σταμάτησε να κοινοποιεί

επίσημα στοιχεία από το 2005. Έτσι, οι δημοσιογράφοι Ρομάν Καμάτσο και Ντάρβινσον Ρόχας, δημοσιεύουν μέσω Twitter τα δεδομένα που λαμβάνουν μέσω των ανώνυμων πηγών τους.

Με αυτόν τον τρόπο, γνωστοποιήθηκε ότι κατά την διάρκεια του τελευταίου σαββατοκύριακου έφτασαν στο νεκροτομείο του Καράκας 43 πτώματα και τον Ιούλιο συνολικά 500.

Έτσι το Καράκας, ξεπερνάει το Σαν Πέδρο ντε Σούλα (Οδούρας) και μετατρέπεται στην πιο βίαια πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με το «Συμβούλιο του Πολίτη για την Δημόσια Ασφάλεια» (=Consejo Ciudadano para la Seguridad Publica), μια ΜΚΟ που στεγάζεται στο Μεξικό.

Σύμφωνα με αξιόπιστα δεδομένα, στην πρωτεύουσα της χώρας πραγματοποιούνται 119 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, έναντι των 111 της πόλης της Ονδούρας.

Ο τύπος στην Βενεζουέλα άρχισε να «νιώθει» την διόγκωση του πολέμου που δέχεται καθημερινά, όταν η κυβέρνηση σήκωσε έναν φράχτη με αγκαθωτό σύρμα για να κυκλώσουν το κεντρικό νεκροτομείο και να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να έλθουν σε επαφή με τους συγγενείς των αποθανόντων.

κρίσηστην Βενεζουέλαδιογκώνεται17 νεκροίμέραHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα