Σέρρες: Συγκρατημένα αισιόδοξος για την υλοποίηση του προγράμματος στον Ελαιώνα

13:49 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών για την υλοποίηση του προγράμματος «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο πρότυπο Ανάπτυξης», μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Μετά την θετική αξιολόγηση των επτά Δήμων – οι δήμαρχοι των οποίων συμμετείχαν στην συνάντηση με τον κ. Τσιρώνη- και ενώ αναμενόταν η οριστική ένταξη τους στο πρόγραμμα,

ανακοινώθηκε το έτος 2014 από το αρμόδιο Υπουργείο ότι δεν υπήρχαν χρήματα για την υλοποίηση του. Στο εν λόγω πρόγραμμα ο Δήμος Σερρών είχε καταθέσει και αξιολογήθηκε θετικά, πρόταση για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα στην κοινότητα Ελαιώνα, διότι πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθετε το πρόγραμμα ( αγροκτηνοτροφική και ημιορεινή κοινότητα). Κατά τη συνάντηση ο κ. Τσιρώνης δήλωσε την πολιτική του βούληση και την αποφασιστικότητά του για την εξεύρεση των χρημάτων και την υλοποίηση του προγράμματος. Απαιτούνται περίπου 23.οοο.οοο ευρώ στους επτά Δήμους. Μέχρι τώρα έχουν εξασφαλιστεί 13.000.000 ευρώ και όπως είπε ο κ. Τσιρώνης πιστεύει ότι θα εξευρεθούν ακόμη 10.000.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο το έτος 2017. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στο έτος 2016.Γι αυτό τον λόγο στις 26 Μαΐου 2016 οι τεχνικοί σύμβουλοι του προγράμματος των επτά Δήμων θα συναντηθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τεχνοκράτες του Υπουργείου για να συζητήσουν την έναρξη των διαδικασιών.

The post Σέρρες: Συγκρατημένα αισιόδοξος για την υλοποίηση του προγράμματος στον Ελαιώνα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα