Σε οργανωμένες δομές μετακινούνται οι πρόσφυγες από την Ειδομένη

22:01 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μετακινήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο από την Ειδομένη σε χώρους φιλοξενίας, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με πιο οργανωμένο τρόπο, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Προτεραιότητα δίνεται στη μετακίνηση όσων διαμένουν σε σκηνές στα χωράφια, αλλά και γύρω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Η μεταφορά, γίνεται με λεωφορεία,

σε οργανωμένες δομές που είναι ήδη έτοιμες και συνεχώς επεκτείνονται, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη και θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, είπε ο κ. Κυρίτσης.

Πάντως, «όχι» στη φιλοξενία προσφύγων εντός του δήμου Γρεβενών, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Την ικανοποίησή της, μέσω του εκπροσώπου της, για τη μεταφορά των προσφύγων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής εξέφρασε η Κομισιόν.

Αισθητά μειωμένες είναι οι ροές προσφύγων την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με το λιμενικό, από τις 16 έως τις 23 Μαΐου σε επτά περιστατικά, διασώθηκαν 238 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, την εισαγγελική αντίδραση προκάλεσαν οι σοκαριστικές καταγγελίες, ότι παιδιά-πρόσφυγες εκδίδονται βιαίως στο Ελληνικό και την Ειδομένη.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

The post Σε οργανωμένες δομές μετακινούνται οι πρόσφυγες από την Ειδομένη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα