Στο Νο1 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς

21:14 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης junior κατακτώντας τον τίτλο του 57ου Trofeo Bonfiglio στο Μιλάνο, μιας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στα Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF).

Μετά από μια βδομάδα εκπληκτικών εμφανίσεων, ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, No2 στο ταμπλό της Grade A διοργάνωσης, κέρδισε στον τελικό τον Αμερικανό Ulises Blanch με 2-0 σετ

(6-4 6-3). Η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου, του χάρισε και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ITF, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Junior Roland Garros.

«Αυτός είναι ο σημαντικότερος τίτλος στην μέχρι τώρα καριέρα μου», είπε ο Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του τροπαίου. «Νομίζω ότι θα τον σκέφτομαι για πολύ καιρό ακόμα. Μένω σε μια πόλη κοντά στην Αθήνα, αλλά τώρα άρχισα να προπονούμαι στην Mouratoglou Tennis Academy στη Γαλλία και είδα μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι μου. Η καθημερινή ζωή μου στρέφεται γύρω από το τένις: ξυπνάω, παίζω τένις, πάω γυμναστήριο, τρώω, παίζω τένις ξανά και μετά πάω για ύπνο. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να βελτιώσω περισσότερο είναι η φυσική μου κατάσταση, είναι τόσο σημαντική στις μέρες μας», δήλωσε ο ύψους 1,93 μ. ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας, με το πολύ όμορφο backhand με το ένα χέρι.

A wonderful week in @tcmilano winning my first Grade A ITF Juniors title. Best feeling in the world! pic.twitter.com/fyNMqlrkgZ

— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) May 22, 2016

Ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει άλλες δύο φορές κοντά στην κατάκτηση ενός Grade A τίτλου, αλλά τόσο το 2014 όσο και το 2015, έχασε στον τελικό από τον Αμερικανό Stefan Kozlov και τον Σέρβο Miomir Kecmanovic αντίστοιχα, στα τρία σετ.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη των junior από τον Στέφανο Τσιτσιπά, είναι η μεγαλύτερη διάκριση για το ελληνικό τένις, σε επίπεδο junior, από τότε που ο Μάρκος Παγδατής κατέκτησε την ίδια κορυφή το 2003, χρονιά που κέρδισε και το Αυστραλιανό Open στα junior.

Πηγή: itftennis.com, tennisnews.gr

The post Στο Νο1 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα