Σε επαγρύπνηση στο Αιγαίο για Τούρκους εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα (video)

18:38 20/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κινητοποίηση βρίσκεται τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και η Ελληνική αστυνομία λόγω πληροφοριών για το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να μετακινηθούν στα ακριτικά νησιά, Τούρκοι που εμπλέκονται στο πραξικόπημα. Υπήρξαν πληροφορίες ότι Τούρκοι προσπάθησαν με φουσκωτά να διαφύγουν από την Τουρκία και να φτάσουν στη Σύμη, πληροφορίες, πάντως, που δεν επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, τονίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύδοντας δημοσίευμα στον ιστότοπο της Χουριέτ, στο οποίο η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τηλεγράφημα

του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHΑ, κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα