Κομοτηνή: Ζητείται αλληλεγγύη

18:17 20/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η αγορά δεν κινήθηκε όπως περιμέναμε. Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή» δηλώνει η Γιώτα Αραμπατζή, ιδιοκτήτρια καταστήματος με αξεσουάρ και τσάντες στην Κομοτηνή σημειώνοντας ότι και τα προηγούμενα χρόνια ήταν επίσης πολύ δύσκολα.

«Θέλουν να αγοράσουν, βλέπουν τις βιτρίνες, αλλά δεν έχουν χρήματα, μετρούν και το τελευταίο ευρώ. » δηλώνει η Κομοτηναία καταστηματάρχης για την στάση των καταναλωτών που έχει αλλάξει πολύ τα Μνημονιακά χρόνια. «Δουλεύουμε μόνο με τα νεαρά κορίτσια και τους φοιτητές. Ευτυχώς που υπάρχουν

οι φοιτητές, η αγοραστική δύναμη της Κομοτηνής είναι οι φοιτητές» τονίζει.

Μητέρα τριών παιδιών η κα Αραμπατζή θεωρεί, όπως λέει, ήρωες τους καταστηματάρχες, που μπορούν ακόμη και σήμερα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, κάνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν την τοπική οικονομία βάζοντας τέλος στις αγορές σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία. «Κάνουν κακό περισσότερο στον εαυτό τους και μετά σε μας. Αν αργότερα ψάξουν για δουλειά τα παιδιά τους, δεν θα βρουν και αυτοί θα είναι οι υπεύθυνοι» δηλώνει σημειώνοντας με νόημα ότι «συντάξεις και μισθοί πληρώνονται από τις εισφορές στα ταμεία και τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα