Σε χαμηλό 6μηνου βρίσκονται το spread και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

15:43 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι προσδοκίες για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού από το ESM προς την Ελλάδα και πιθανόν θα δρομολογήσει την ελάφρυνση του χρέους συμπίεζαν την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 7,22% στις 3:35 μ.μ. ώρα Ελλάδος από 7,57% την Παρασκευή. Πρόκειται για το χαμηλότερο

επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου του 2015.

Η μεγάλη πτώση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έκλεισε την ψαλίδα με το αντίστοιχο γερμανικό με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης (spread) να διαμορφωθεί στις 729 μονάδες βάσης. Μια ποσοστιαία μονάδα είναι ίση με 100 μονάδες βάσης. Τελευταία φορά που το spread βρισκόταν σ’ αυτά τα επίπεδα ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015.

Η πτώση της απόδοσης του 2ετούς ομολόγου ήταν ακόμη μεγαλύτερη και διαμορφωνόταν στο 8,32% από 9,52% την Παρασκευή.

Τραπεζικά στελέχη περιμένουν η αποκλιμάκωση των αποδόσεων να συνεχισθεί αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες της αγοράς για την έκβαση του αυριανού Eurogroup καθώς μειώνεται η αβεβαιότητα.

Η υποχώρηση της απόδοσης του 2ετούς ομολόγου, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη του 10ετούς.

The post Σε χαμηλό 6μηνου βρίσκονται το spread και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα