Τίτλοι από την Περιφέρεια 23-5-2016 (audio)

15:18 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Ηράκλειο

Η πίεση των Πανελλαδικών εξετάσεων «λύγισε» 2 μαθητές του 5ου Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι υπέστησαν κρίση άγχους μέσα στο εξεταστικό κέντρο σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Αιγαίο

Μη ασφαλής χώρα η Τουρκία για σύρο πρόσφυγα που βρίσκεται στη Μόρια της Λέσβου. Πρόκειται για την πρώτη δικαίωση σε

προσφυγή υπόθεσης που είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό από την υπηρεσία Ασύλου.

Σέρρες

Σεισμική δόνηση, 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και έγινε αισθητός στις Σέρρες.

Βόλος

Εντοπίστηκε νεκρός 59χρονος κτηνοτρόφος που είχε εξαφανιστεί στην πλημμύρα του Σαββάτου στο Νεοχωράκι Αλμυρού. ΕΡΤ Βόλου

Τρίκαλα

Καταπτώσεις βράχων στα ορεινά και χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων στα πεδινά και πλημμυρισμένοι δρόμοι στην πόλη ήταν το αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης στα Τρίκαλα το προηγούμενο διήμερο.

Καρδίτσα

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες του νομού Καρδίτσας από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Λάρισα

Στα Φάρσαλα, η δυνατή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους και εννέα σε αυτοκίνητα. Επενέβη η πυροσβεστική για τη διάσωσή τους.

Κοζάνη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 47 ορειβατών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν λόγω ομίχλης, μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Αβδέλας Γρεβενών και Δίστρατου.

Καλαμάτα

Έκτακτη επίσκεψη στο νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι το πρώτο στην περιφέρεια που υπογράφει συμβάσεις προσωπικού εκτός εργολαβικών εταιρειών.

Πύργος

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν ένας πολίτης και ο σύλλογος Περιβαλλοντική Κίνηση Πύργου καταθέτοντας μηνύσεις εναντίον κάθε δημοτικού συμβούλου, του αντιδημάρχου και του δημάρχου Πύργου για τη χρήση του δημοτικού σταδίου της πόλης, ως σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών.

Κέρκυρα

Για διγλωσσία και καιροσκοπισμό καταγγέλλουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κομματική οργάνωση της Κέρκυρας τα μέλη του κινήματος για την προστασία του Ερημίτη σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Ρόδος

Την αποδυνάμωση των γραφείων των ΕΛΤΑ της περιοχής μας τονίζει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με έγγραφό της η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προτείνοντας την ανανέωση των συμβάσεων μέσω κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.

Πάτρα

Εικόνες ντροπής στην καρδιά της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άγνωστος άντρας παρέμεινε επί ώρα λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο, χωρίς κανένας να προσπαθεί να τον βοηθήσει ή να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ.

Ζάκυνθος

Με μικτά κλιμάκια ελέγχου θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς σε τοπικά προϊόντα, όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου.

Χανιά

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, και εκδηλώσεις μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά και Κάρπαθο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Καβάλα

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας για το κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην περιοχή.

Ιωάννινα

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας δεσμεύεται η κυβέρνηση. Ικανοποίηση και αισιοδοξία των τοπικών φορέων που θεωρούν ότι θα πρέπει να μη χαθεί χρόνος.

Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη της Κομοτηνής το 1ο Komo Run, με αγώνες δρόμου 21 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων, και σκυταλοδρομίες από μαθητές σχολείων.

Φλώρινα

Περισσότεροι από 80 μαθητές πήραν μέρος στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Το βιβλίο, αυτός ο φίλος μου!», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής,

Ορεστιάδα

Από σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας από την διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας. Ένα όχημα τύπου βαν στελεχωμένο με τρεις αστυνομικούς επισκέπτεται από το πρωί οικισμούς της περιοχής Τριγώνου.

Τρίπολη

Επιστημονική ημερίδα διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς της Γορτυνίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας.

The post Τίτλοι από την Περιφέρεια 23-5-2016 (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα