Σε αναμονή εργαζόμενοι και προμηθευτές

14:33 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εξελίξεις στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» αγγίζουν και το Νομό Λάρισας όπου η εταιρεία διαθέτει πέντε συνολικά καταστήματα, το υπερμάρκετ Carrefour στη Γιάννουλη, δύο στη Νεάπολη, ένα στο ΑΤΑ και ένα στην οδό Παναγούλη , απασχολώντας 250 εργαζομένους.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έδειξε να γνωρίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας κ. Αγγελική

Δασκαλάκη η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας είπε:

«Ήδη είναι βεβαρυμμένα τα πράγματα, ήδη τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά, έχουμε δυσκολία στο να βρούμε νέες θέσεις εργασίας, πόσο μάλλον όταν χάνονται θέσεις εργασίας που υπήρχαν για πολλές δεκαετίες. Όσον αφορά το «Μαρινόπουλο» δεν είναι ξαφνικά τα πράγματα, ο κόσμος το γνώριζε, είχαμε περιπτώσεις όπου υπήρχαν άδεια ράφια, είχαμε απουσία προμηθευτών, από το Πάσχα είχαμε καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών. Θα παλέψουμε όμως να μην αφήσουμε μισθούς απλήρωτους, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, μαζί με τους μισθούς που διεκδικούνται είναι το επίδομα αδείας. Στο νομό είναι 250 εργαζόμενοι, ο όμιλος δεν κλείνει τις άλλες εταιρείες στις οποίες δραστηριοποιείται αλλά μόνο τα σούπερ μάρκετ».
Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα τηρήσουν στάση αναμονής έως αύριο που είναι ημέρα πληρωμής. Εάν δεν καταβληθεί ο μισθός, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εργαζομένων παρουσία και της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας.
Keywords
Τυχαία Θέματα