Σάμος: Ζητούν την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

10:01 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από την 1/1/2018 αναφέρεται με σχετικό δελτίο τύπου η Δημοτική Παράταξη «ΔΡΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

«Όλες οι προσπάθειες τουριστικής προβολής και βελτίωσης της τουριστικής μας ανταγωνιστικότητας εξανεμίζονται αν το άδικο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ εφαρμοσθεί» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν«Μετά τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού

στον τουρισμό μας και την επιβάρυνσης του αστικού ιστού της πρωτεύουσας έρχεται το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες αλλά και όλοι οι κάτοικοι αντί να χαίρουν ειδικής μεταχείρισης και κατανόησης γίνονται έρμαιο του αδίστακτου τραπεζικού συστήματος εξουσίας.

Οι υδροκέφαλοι των Αθηνών προφανώς αγνοούν το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας σε αντίθεση με το αντίστοιχο κόστος στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αντί να δίνουν κίνητρα τουριστικών – αναπτυξιακών επενδύσεων μετατρέπουν το νησί σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών.

Ζητούμε την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τουλάχιστον για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τον Δήμο την Περιφέρεια και να υπερασπιστούν επιτέλους την νησιωτικότητα στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σάμου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα