Ρόδος: Βροχή και χιόνια στα ορεινά

11:20 29/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ισχύ το Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έως και το Σάββατο αναμένονται στην περιοχή μας ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πιθανές χιονοπτώσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου εφιστούν την προσοχή των πολιτών και τους συστήνουν μεταξύ άλλων:
– Να

ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κ.λπ.) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
– Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ Ρόδου είπε πως Μέχρι στιγμής το κύμα της κακοκαιρίας δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στα Δωδεκάνησα
Λίγα χιόνια έπεσαν στις κορυφές του Ατταβύρου και του Προφήτη Ηλία
Το κρύο και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Για σήμερα προβλέπονται τοπικές καταιγίδες και βόρειοι άνεμοι που το βράδυ θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ.
Μέχρι και το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν με την ίδια ένταση, οπότε και αναμένεται εξασθένηση
Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες και ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, όπως -για οποιονδήποτε προορισμό- να ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα.
Παράλληλα, καλεί τους ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλεια των σκαφών τους.
Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω του Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα