Ξεκίνησε ο χιονιάς στην Κρήτη

09:45 29/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα πεδινά, άρχισε από χθες το βράδυ να πλήττει την Κρήτη το κύμα κακοκαιρίας. Σε όλες τις ορεινές περιοχές του νησιού, Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου και Ομαλός Χανίων οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Χθες βράδυ διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων από και προς τα Ανώγεια γιατί λόγω του χιονιού δίπλωσαν δύο νταλίκες στις Γωνιές.

Στις ημιορεινές περιοχές

χιονίζει από αργά χθες το βράδυ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Πάντως οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις χωρίς λόγο.
Στο μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης, των δήμων και των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης. Βασικό μέλημα των υπηρεσιών, όπως καταγράφηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, είναι να μείνουν ανοιχτές από τις χιονοπτώσεις, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, και να είναι απρόσκοπτη η πρόσβαση στις δομές υγείας και τα νοσοκομεία του νησιού.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, να αποφεύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης, να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Οι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη ενημερωθεί από τους δήμους πως θα πρέπει να μεριμνήσουν για τα ποίμνιά τους και να εφοδιάσουν με αρκετή τροφή τα ποιμνιοστάσιά τους, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Το κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, παραμένει ανοιχτό από χθες το βράδυ μέχρι και αύριο Παρασκευή, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες πολιτών που λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα χρειαστούν φιλοξενία. Επίσης ο κοινωνικός χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στην οδό Μονής Αγκαράθου, στο Ηράκλειο, θα προσφέρει ζεστασιά σε όσους το έχουν ανάγκη από σήμερα μέχρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα