Ρ. Σβίγκου: «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να αφήσει τίποτα όρθιο» (audio)

15:04 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μία συμφωνία κοινωνικής ισοπέδωσης και καταστροφής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Σβίγκου. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, η κα Σβίγκου πρόσθεσε ότι, «οι περικοπές που φτάνουν στα 3,3 δις, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να προέλθουν από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών

του δημοσίου».

«Για τον λόγο αυτό», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου, ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για αναστολή των αυξήσεων των δημοσίων υπαλλήλων καθιέρωση δυο συντελεστών στο ΦΠΑ και ότι θα καταργήσει δομές 300 εκατ.» . «Ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε η κ. Σβίγκου, «δεν διευκρίνισε εάν αναφέρεται σε δομές αλληλεγγύης και αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ή στην ΕΡΤ και αυτό είναι επικίνδυνο». «Το ίδιο ισχύει», πρόσθεσε, «όταν λέει ότι δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις, με δεδομένη την εκρηκτική κατάσταση στον χώρο της παιδείας και της υγείας, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστηλώσει». «Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε χρήματα από εκε που θα πονέσουν τους πολίτες και το κοινωνικό κράτος», τόνισε η κ. Σβίγκου, και πρόσθεσε ότι οι «αναφορές Μητσοτάκη ότι θα κάνει και πράγματα παραπάνω από τη συμφωνία, δείχνουν το πού ακριβώς θέλει να το πάει. Δεν θέλει να αφήσει τίποτα όρθιο και θέλει να συμπληρώσει το πρόγραμμα που ούτε ο κ. Σαμαράς είτε σκεφτεί να κάνει».

Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι επιμένει σε εξεταστική για το θέμα αφελληνισμού των τραπεζών η κ. Σβίγκου δήλωσε ότι «θα πρέπει να δει τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους, που οδήγησαν τις τράπεζες στη νέα ανακεφαλαιοποιηση». «Αυτό που η κυβέρνηση έκανε ήταν να προστατεύσει τα συμφέροντα του δημοσίου». «Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να μας κουνάει το δάκτυλο, καλό είναι να μας πει ποιο είναι το δικό του όραμα για το τραπεζικό σύστημα. Τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια και πως έφτασε το τραπεζικό σύστημα εκεί που έφτασε», κατέληξε η κ. Ράνια Σβίγκου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα