Ο Κ. Ζαχαριάδης μιλά για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη (audio)

14:18 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αντί να κοιτάξουνε να καθαρίσουνε τις δικές τους βρωμιές, αυτοί, που τους βάζουνε τους δημοσιογράφους να κάνουνε αυτά τα πράγματα, προσπαθούν να λερώσουν εμάς, βάζοντας ψεύτικες υπογραφές. Μα ποιοι νομίζουν ότι είναι αυτοί οι τύποι;»
Ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Ζαχαριάδης

αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στο περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων ανταποκριτών (Θάνος Δημάδης του Alpha και Δημήτρης Σουλτογιάννης του Star) στην Ν. Υόρκη, που φέρονται, ότι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του, του κ. Χριστοφορίδη.

Αφού δήλωσε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι «δημιουργούσαν στα social media ένα κλίμα, ότι ο κ. Παππάς πήγε δύο ημέρες νωρίτερα στην Ν. Υόρκη για να κάνει διακοπές» χαρακτήρισε «το ερώτημα τι κάνει ο υπουργός 9-11 και γιατί δεν έχει κάτι στο πρόγραμμά του, άρα κάνει βόλτα στη Ν. Υόρκη, πίνει καφέ, τρώει τυρόπιττες και ψωνίζει» ως « γελοίο και επικίνδυνο». Ο κ. Ζαχαριάδης δεν απέκλεισε την πιθανότητα να πρόκειται για μία προσπάθεια συκοφάντησης της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης (που προετοίμαζε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ) και εξήγησε ότι η πλαστογραφημένη παραγγελία συνεργάτη του κ. Παππά, θα μπορούσε να παρουσιαστεί μετά ως αποδεικτικό σπατάλης. Μάλιστα ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αντί να κοιτάξουνε να καθαρίσουνε τις δικές τους βρωμιές, αυτοί, που τους βάζουνε τους δημοσιογράφους να κάνουνε αυτά τα πράγματα, προσπαθούν να λερώσουν εμάς, βάζοντας ψεύτικες υπογραφές. Μα ποιοι νομίζουν ότι είναι αυτοί οι τύποι;» και συμπλήρωσε: «Κάποιοι αποφάσισαν να γίνουνε Τζέιμς Μποντ. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα;».

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι η περούκα, αλλά η πλαστογράφηση της υπογραφής και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν κάποιος είχε παραγγείλει «5 κιλά χαβιάρι ως Νίκος Παππάς ή Αλέξης Τσίπρας» και μετά το έφερνε ως φωτογραφία, αφήνοντας αιχμές για εφημερίδα, που θα το δημοσίευε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «και το κάνω στο Δεύτερο, Όγδοο Θέμα, λέω μία τυχαία εφημερίδα πρωτοσέλιδο;».

Ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε και για το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί 13-16 Οκτωβρίου και υποστήριξε ότι ως κόμμα «οφείλουμε να κάνουμε έναν ειλικρινή διάλογο κατ’ αρχήν με τον εαυτό μας».

Ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως πρέπει να χαραχθούν οι προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη και κατέληξε αναφερόμενος στην τελευταία ότι «η κρίση που έχουμε και στο γερμανικό πολιτικό σύστημα και στην Ευρώπη συνολικά, είναι και μία ευκαιρία για πλατειά δημοκρατικά μέτωπα, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Να μην την αφήσουμε αναξιοποίητη, γιατί αν την αφήσουμε θα βιώσουμε το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος, της μισαλλοδοξίας και του φασισμού».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα