Πυροτεχνήματα και δηλώσεις Τραμπ – Κλίτον και Σάντερς συνεχίζουν για το χρίσμα

10:00 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την υλοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ, εμφανίστηκε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ αλλάζοντας ουσιαστικά της στάση που ακολουθούν, παραδοσιακά οι ΗΠΑ, έναντι της απομονωμένης διεθνώς χώρας.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, ο Τραμπ υποστήριξε, την επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης του Παρισιού

για το Κλίμα, ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε επίσης ότι θα ακυρώσει σχεδόν στο σύνολό τους τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ενεργοποιήθηκαν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, γιατί θεωρεί ότι προκαλούν ζημιά στην αμερικανική οικονομία. θ’ ανακοινώσει το σχέδιό του για την αναδιαμόρφωση του οικονομικού νόμου του 2010, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως “Dodd-Frank”.

“Ο νόμος αυτός, καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία των τραπεζών, καθώς κάνει δύσκολο το δανεισμό χρήματος στους επιχειρηματίες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεμπουλικάνων αμφισβήτησε – κατόπιν εορτής – ακόμη και τον εαυτό του. Σε συνέντευξη του στο κανάλι Fox , είπε ότι έχει μετανιώσει για κάποιες πράξεις του κατά τους προκριματικούς του κόμματός του. «Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα κάποιες φορές, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα», είπε.

Στο στρατόπεδο των δημοκρατικών τώρα ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, νίκησε στους προκριματικούς στο Όρεγκον, σύμφωνα με ανάρτηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC στο Twitter, ενώ το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται κι από το CNN.

H συνυποψήφιά του, Χίλαρι Κλίντον, φέρεται να νίκησε στο Κεντάκι, σύμφωνα με αξιωματούχο που συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τους προκριματικούς στο Κεντάκι με μικρή διαφορά από τον Μπέρνι Σάντερς, τον αντίπαλό της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, χθες βράδυ, μετά από καταμέτρηση του 99 τοις εκατό των ψήφων.

Το Κεντάκι θεωρούνταν μη-φιλική πολιτεία για την Κλίντον, καθώς και η Δυτική Βιρτζίνια και η Ινδιάνα, γειτονικές πολιτείες, έβγαλαν τον Σάντερς. Η προκριματική νίκη της δίνει ένα περιθώριο ανάσας, καθώς κάνει ένα διάλειμμα πριν τους τελικούς προκριματικούς στις 7 Ιουνίου.

Η Κλίντον θα ήθελε να εξασφαλίσει το χρίσμα για να στρέψει την προσοχή της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και τον Ντόναλντ Τραμπ, μοναδικό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η μεγάλη διαφορά της Κλίντον με τον Σάντερς ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός της, αλλά της υπολείπονται 100 εκλέκτορες για να το κερδίσει αδιαμφισβήτητα.

Η παρουσία του Σάντερς στον προεκλογικό αγώνα δημιουργεί ανησυχία στους υποστηρικτές της Κλίντον ότι θα επιβαρύνει την μάχη ενάντια στον Τραμπ, αλλά οι υποστηρικτές του απορρίπτουν την άποψη αυτή, λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι υποψήφιος με τόσα ελαττώματα που η Κλίντον θα τον νικήσει με ευκολία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

The post Πυροτεχνήματα και δηλώσεις Τραμπ – Κλίτον και Σάντερς συνεχίζουν για το χρίσμα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα