Πολιτική θύελλα δημιούργησαν οι δηλώσεις του Κάρας για τον Α.Τσίπρα

12:24 30/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Φωτιές έχουν ανάψει οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου και εισηγητή της έκθεσης για την τρόικα Ότμαρ Κάρας για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αυστριακός ευρωβουλευτής , αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επί μία και πλέον ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας
δεν κατέθεσε ούτε προτάσεις ούτε είπε κάτι για τους στόχους του.Να σταματήσει τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης κάλεσε πριν από λίγο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τα όσα είπε χθες ο Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, «δείχνει ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ότι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων».

Όπως εξάλλου ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, «όλα αυτά που συζητούμε έχουν άμεσο αντίκρισμα, στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στη ζωή όλων των οικογενειών. Άρα ας σταματήσουμε τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και ας συσπειρωθούμε με κριτήριο την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την έξοδο μας από την κρίση και να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια».

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση» του 'Οτμαρ Κάρας, στον Αλέξη Τσίπρα.
«Όλοι γνωρίζουμε την πολιτική φιλία που τον συνδέει με τον κ. Σαμαρά» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή χθες στη Βουλή, για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο στη συζήτηση τους για την τρόικα.

Με νεώτερες δηλώσεις του, ο Ότμαρ Κάρας επέμεινε στις χθεσινές δηλώσεις του, λέγοντας ότι δεν ανακαλεί τίποτε από όσα ανέφερε χθες, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην Ελλάδα ήρθε για να αξιολογήσει το έργο της τρόικας και όχι το έργο και το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κάρας δήλωσε ακόμη ότι «η τρόικα πεθαίνει σήμερα, το μοντέλο τελείωσε, πρέπει όμως να ολοκληρώσει τα προγράμματα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα