Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

10:27 30/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου προσανατολίζονται οι αγρότες, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη. Οι αγρότες που υποστηρίζουν την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους από τη Δευτέρα, ενώ όσοι πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία και τον Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, τηρούν στάση αναμονής.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων, που σχετίζονται τόσο με θέματα φορολόγησης, όσο και μείωσης του
κόστους παραγωγής.

«Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και πρόσθεσε: «Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα».

Από νωρίς το πρωί, αγρότες της Χαλκιδικής ξεκίνησαν την "κατάβασή" τους στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα "χρόνια άλυτα προβλήματά" τους, αλλά και για να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος εγκαινιάζει, απόψε, στις 19:00, την 25η Agrotica. Περίπου 70 αγροτικά και 30 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στον κόμβο της Τρίγλιας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία, ωστόσο, ανακόπηκε από την αστυνομία, στα όρια του νομού Χαλκιδικής.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πρωτοβουλία και το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Ελλάδας ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για το τι θα πράξουν και έχουν μεταφέρει τις όποιες κινήσεις τους για τη Δευτέρα. Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιούν συνελεύσεις σε επίπεδο νομών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το "τοπίο". Πάντως, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και εάν στην τροπολογία για τη φορολογία θα υπάρξουν τελικά κάποιες από τις ελαφρύνσεις που ζήτησαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα