Περού: Καλλιστεία κατά των εγκλημάτων σε βάρος γυναικών (video)

11:51 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το όνομά μου είναι Καμίλα Κανικόμπα και οι διαστάσεις μου είναι 2.020 γυναικοκτονίες σε διάστημα εννέα ετών στη χώρα μου». Με αυτό το μήνυμα μετέτρεψαν σε διαδήλωση το διαγωνισμό ομορφιάς οι 23 καλλονές του Περού που αναμετρήθηκαν για την συμμετοχή στα καλλιστεία τις Μις Υφήλιος που διοργανώνονται

στο Λας Βέγκας. «Ένα κορίτσι πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά σε όλο τον κόσμο, θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης», περισσότερες από το 70% των γυναικών στο Περού είναι θύματα παρενόχλησης, το 81% των δραστών σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον κοριτσιών μικρότερων των 5 ετών είναι συγγενείς», δήλωσαν οι νεαρές γυναίκες, ανατρέποντας τα δεδομένα.

«Η βασίλισσα της εθνικής ομορφιάς θα πρέπει να είναι πρέσβειρα των γυναικών που στέκονται όρθιες, όλων εκείνων που δεν έχουν φωνή», τόνισε η παρουσιάστρια του διαγωνισμού, Τζέσικα Νιούτον, Μις Περού 1987, ενώ χιλιάδες τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση δήλωσαν σοκαρισμένοι. Από τις συνολικά 150 κοπέλες που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό, πέντε ήταν θύματα βίας, «κάποιες εκ των οποίων βιασμού από κάποιον συγγενή».

Instead of giving bust, waist and hip sizes, contestants recited shocking facts about violence against women in Peru

AFP news agency (@AFP) October 31, 2017

Στο τέλος του διαγωνισμού οι κοπέλες ρωτήθηκαν τι θα έκαναν για τη βία εναντίον των γυναικών, αντί για τις παραδοσιακές ερωτήσεις σχετικά με τα χόμπι και τις φιλοδοξίες τους.
Το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τις περισσότερες γυναίκες θύματα βιασμού, μετά τη Βολιβία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ασφάλειας των Πολιτών που τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Miss Peru contestants stand up to violence

BBC News (World) (@BBCWorld) November 1, 2017

Η κυβέρνηση του Περού έχει ανακοινώσει ότι 800 γυναίκες έχουν φονευθεί την εξαετία ως το 2015.
Το Κογκρέσο της χώρας υιοθέτησε ένα νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο του 2015 το οποίο περιελάμβανε μέτρα για την πρόληψη και την τιμωρία της βίας εναντίον των γυναικών, αλλά και για τη δημιουργία κέντρων προσωρινής διαμονής για γυναίκες που είναι θύματα βίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα