Πάτρα: Η Αγία Ζώνη της Παναγίας προκάλεσε κοσμοσυρροή πιστών

14:36 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεπέρασαν τους εκατό χιλιάδες οι πιστοί που προσκύνησαν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας στην Πάτρα. Ο πολύτιμος αυτός θησαυρός της Ορθοδοξίας , ο οποίος φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους , μετά από 87 χρόνια ήρθε και παρέμεινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα για έξι ημέρες.

Μέχρι και δύο ώρες περίμεναν στην ουρά υπομονετικά πιστοί από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό προκειμένου να προσκυνήσουν. Άνθρωποι

κάθε ηλικίας από πολύ νέα παιδιά ,ολόκληρες οικογένειες, ηλικιωμένοι αλλά και άτομα με αναπηρίες προσήλθαν και προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Με αφετηρία το θρησκευτικό τους συναίσθημα ζήτησαν βοήθεια αντλώντας κουράγιο και δύναμη για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά. Το πρωί η λειψανοθήκη με την Τιμία Ζώνη της Παναγίας συνοδεία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και πλήθος πιστών αναχώρησε- παρά τον βροχερό καιρό- από την Πάτρα για να φτάσει λίγο μετά τις 11 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αντίρριο όπου τελέστηκε παράκληση . Στις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής της.

Σύνταξη:Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα